Політика

Серед прогульників, яким Верховна рада не виплатила кошти у листопаді, є мажоритарник з Житомирської області

29 January 2020, 12:32

Майже три мільйони гривень – таку суму не виплатили народним депутатам у листопаді 2019 року через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради. За цей місяць, відповідно до розпорядження голови Верховної Ради, 78 народним депутатам припинили відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням ними депутатських повноважень – інформує рух ЧЕСНО.

«Прогульники, які не отримали кошти, були у всіх фракціях і депутатських групах, а також серед позафракційних. Однак, найбільший відсоток депутатів-прогульників виявився у фракції ОПЗЖ: там 50% нардепів не отримали «депутатських». Серед прогульників комітетів – п’ятий Президент України Петро Порошенко, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, співголова фракції ОПЗЖ Вадим Рабінович, родина Льовочкіних та член «Опозиційного блоку» Вадим Новинський. Про це йдеться у відповіді Головного організаційного управління Апарату ВРУ на запит Руху ЧЕСНО», - йдеться у публікації.

У списку депутатів є один мажоритарник з Житомирської області – Сергій Кузьміних (фракція партії «Слуга народу»), обраний в Чуднівському окрузі №67, та колишня депутатка облради, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська (фракція ВО «Батьківщина»). Обох позбавили виплат за голосування.

Інфографіку збільшеного розміру дивіться тут

В коментарі Житомир.info 29 січня народний депутат Сергій Кузьміних назвав невиплачену за листопад суму.

«Так, потрапив у прогульники, перевищив на піввідсотка (допустиму кількість прогулів – ред.). Не виплатили кошти на депутатську діяльність, це приблизно 39 тисяч гривень», - сказав Сергій Кузьміних.

Нагадаємо, серед народних депутатів, які у Верховній раді представляють Житомирську область, немає жодного, хто період з 29 серпня 2019 року по 19 січня 2020 року не пропустив хоча б одне пленарне засідання. Найбільше «прогулів» в очільниці обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліки Лабунською: вона пропустила 24 пленарних засідання з 59.

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2019 року народні депутати підтримали законопроєкт щодо припинення відшкодування народному депутату витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань або засідань комітетів Верховної ради. Закон почав діяти з 1 листопада 2019 року. З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області за законопроєкт, який вводить фінансові санкції за прогули, проголосували лише четверо представників фракції «Слуга народу» : Ігор Герасименко, Богдан Кицак, Дмитро Костюк та Сергій Кузьміних. Тетяна Грищенко цього дня була відсутня, а Володимир Арешонков «утримався».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп прогул Кузьміних Лабунська  
Матеріали по темі