Події

​У Житомирській області знайшли підлітка, який в легкому одязі втік від опікунів, аби розшукати матір у сусідньому селі

30 January 2020, 12:48

Упродовж доби у Коростишівському районі поліцейські розшукали 13-річного втікача. Хлопець в капцях та жилетці вийшов з дому до вбиральні і пропав. Розшукали підлітка за кілька кілометрів у сусідньому селі, де проживає його рідна мати. Її він не застав, а тому до ночі переховувався на фермі та сильно змерз. Наразі дитина на обстеженні в лікарні.

Про це 30 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Упродовж минулої доби поліцейські області працювали, аби розшукати 13-річного Максима Костюченка, який пішов з дому у с. Гуменники Коростишівського району 29 січня близько 12 години. Врешті-решт, хлопець був знайдений в сусідньому селі. Нині він перебуває на обстеженні у лікарні», - йдеться у повідомленні.

29 січня близько 13 години до поліції звернулася 48-річна жителька Коростишівського району з повідомленням про зникнення хлопця, який перебуває у неї на патронатному вихованні. На місце події відразу прибули поліцейські групи швидкого реагування, слідчо-оперативна група Коростишівського відділення поліції та ювенальні інспектори.

У ході встановлення всіх обставин події, з’ясувалося, що близько 6 місяців тому хлопець, разом з двома сестричками та братиком був переданий на тимчасове виховання до патронатної сім’ї.

Як повідомила заявниця, за кілька днів до зникнення Максима він спілкувався з рідною матір'ю, яка приходила до їх будинку. А вранці 29 січня хлопець спробував забрати свої речі та однієї з сестер, аби піти з дому. Його вчасно зупинила опікун. Але згодом, під приводом вийти до вбиральні, Максим все ж утік із дому, будучи одягненим зовсім не по сезону: в кімнатні капці, кофту, штани та жилетку.

Помітивши відсутність хлопчика, патронатна матір відразу зателефонувала до поліції. Розпочалися пошуки. Очевидці повідомили, що бачили підлітка, який ішов у бік сусіднього - рідного села. До пошуків долучилися й інші поліцейські, кінологічна служба та громадяни. За місцем проживання біологічної матері хлопчика не було.

«Правоохоронці опитували жителів сіл і подекуди знаходили відомості про маршрут підлітка. Усі заходи тривали аж до пізнього вечора й, урешті-решт, близько 22:30 того ж дня дитину розшукали. Об’єктом злочину він не став. Ховався хлопчик на фермі у рідному селі та сильно промерз, оскільки був одягнений зовсім не по сезону», - розповіла начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Утікача відразу доставили до лікарні для проведення обстеження та надання необхідної медичної допомоги. Нині ж поліцейські встановлюють причини та обставини події та проводять роботу з батьками хлопчика.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2018 поліцейські розшукали трьох братів з Житомирського району, які вдруге за два місяці втекли з дому. Тоді хлопчаки на велосипедах дісталися Коростеня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук дитина підліток втікач  
Матеріали по темі