Події

Двом дільничним з Житомирської області, які брали хабарі з підприємців, загрожує до 10 років в’язниці

30 January 2020, 15:04

На Житомирщині судитимуть двох дільничних офіцерів поліції, обвинувачених в одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 5700 грн.

Про це 30 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області 30 січня 2020 року скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовими особами, які займають відповідальне становище, за попередньою змовою, за ч.3 ст. 368 КК України», - йдеться у повідомленні. Дана стаття передбачає покарання - позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За версією слідства, дільничний офіцер поліції сектору превенції територіального відділення ГУНП в області, за попередньою змовою зі своїм колегою неодноразово вимагали та отримували від місцевого підприємця хабарі, за що обіцяли йому забезпечувати безперешкодну підприємницьку діяльність з випалювання деревного вугілля.

Під час здійснення оперативних заходів, за період з квітня по травень 2019 року правоохоронці задокументували три факти одержання дільничними офіцерами неправомірної вигоди на загальну суму 5 700 грн.

«Викрито одержання неправомірної вигоди фігурантів справи 30 травня 2019 завдяки спільним діям органів прокуратури, УСБУ в області та ТУ ДБР у м. Хмельницькому. Процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Житомирської області, досудове розслідування проводило ТУ ДБР у м. Хмельницькому. Справу розглядатиме Олевський районний суд», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, наприкінці травня 2019 в Олевську Житомирської області СБУ викрила на системних хабарях поліцейських, які вимагали кошти з місцевих підприємців, зокрема за перевезення лісоматеріалів територією району.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня січні 2020 року правоохоронці затримали начальника слідчого відділення Ємільчинського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції, який вимагав та одержав від громадянина хабар в сумі 500 доларів США за прийняття у кримінальному провадженні рішення на користь заявника.

28 січня 2020 року начальника сектору кримінальної поліції в Ємільчинського відділення викрили в отриманні хабарів від місцевих підприємців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар дільничний поліцейський Олевськ  
Матеріали по темі