Події

​У Житомирі затримали підприємця, який пропонував хабарі співробітнику управління СБУ за незаконну легалізацію іноземців

30 January 2020, 18:37

Оперативники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ 30 січня викрили у Житомирі комерсанта з столиці на пропозиції хабарів керівнику одного із структурних підрозділів регіонального підрозділу Служби. Чоловік планував налагодити незаконну легалізацію іноземців в Україні.

Про це повідомляє пресгрупа УСБ України в Житомирській області.

«Співробітники спецслужби встановили, що київський комерсант планував налагодити незаконну легалізацію іноземців в Україні через міграційні органи Житомирщини. Від імені іноземних благодійних фондів він надсилав запрошення для відвідування нашої держави громадянам країн з підвищеною терористичною активністю. Зловмисник обіцяв іноземцям гарантоване отримання посвідок на проживання у нашій державі на підставі фіктивних даних. Для прикриття незаконного бізнесу зловмисник запропонував керівнику одного з підрозділів управління СБУ в Житомирській області систематично отримувати неправомірну винагороду. Неперешкоджання оформленню дозвільних документів на тимчасове перебування одного іноземця на території України комерсант оцінив у тисячу гривень. За попередніми даними, щомісяця він планував легалізувати декілька десятків іноземних громадян.Співробітник СБУ відразу повідомив керівництво про надходження неправомірної пропозиції», – йдеться у повідомленні.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали зловмисника в одній із кав’ярень Житомира неподалік адміністративної будівлі обласного СБУ під час спроби передати хабар за легалізацію першої партії іноземців.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Операція проводилась спільно з Управлінням СБ України в Житомирській області та слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня у Житомирі на хабарі в 1000 доларів затримали начальника райвідділу міграційної служби

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар УСБУ підприємець іноземці  
Матеріали по темі