Суспільство

Американська сім’я всиновила 9-річного хлопчика з ДЦП, якого з інтернату в Житомирській області врятувала волонтерка

31 January 2020, 11:10

Сім’я з США всиновила 9-річного Андрія Галушка із ДЦП, якому в Романівському інтернаті в Житомирській області не давали шансів вижити. Андрійка врятувала волонтерка. Його забрали додому і три роки шукали сім'ю для виховання в Україні, а знайшли в Америці. Тепер хлопчик живе у великій родині в штаті Індіана.

Про це розповіли у сюжеті ТСН 30 січня.

«Він стає на ноги і усміхається, коли бачить своїх нових маму і тата. З температурою за 40 і практично агонією, закритого в підсобці Романівського спецінтернату на Житомирщині три роки тому зустріла його волонтерка Світлана. Медсестра, яка мала опікуватись Андрієм, за наполегливість провідати хлопчика, назвала волонтерку «зомбі», а самому Андрію винесла вирок: «воно не може жити». Медсестру звільнили, Романівський спецінтернат переформатували, проте, нікого за недбалість так і не покарали. Волонтерка Вікторія тоді стала Андрієві наставницею, забрала додому і разом зі своєю мамою тимчасово замінила сім’ю. І весь цей час – 2 роки, проводила реабілітацію. В Україні родину Андрієві шукали три роки, рідна мами від хлопчика не відмовилась, але і до себе не забрала і дала згоду на усиновлення», – йдеться у сюжеті ТСН.


Андрійка усиновила родина американців – Джеймі та Кріса Річардсонів. Нова закордонна сім’я багатодітна, там 13 дітей і всі усиновлені з різних країн. У них вже є одна донька з ДЦП. З України родина у США усиновляє ще двох діток із важкими діагнозами, але їм поки що не дають візи, тому мама залишається тут, а батько повіз Андрія за океан і вже в соцмережі виклав фото усміхненого хлопця у новому домі.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2015 року американська сім'я з чотирма дітьми усиновила важкохворого хлопчика з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Андрій Галушка Романівський інтернат волонтерка США  
Матеріали по темі