Події

За «помсту» подрузі житомирський суд оштрафував дівчину на 510 гривень

3 February 2020, 12:40

Дівчину, яка образилася на подругу і хотіла оформити кредитку на її паспорт, суд покарав штрафом на суму 510 гривень.

Вирок Корольовського районного суду м.Житомира від 23 січня 2020 року оприлюднений в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, управління поліції охорони у Житомирській області повідомляло, що 20 серпня 2019 року в обласному центрі в одному з відділень банку затримали 19-річну дівчину, яка намагалася отримати кредитку за чужим паспортом.

Дівчину затримали у відділенні ПриватБанку на вул. Велика Бердичівська, 5/7. В суді вона пояснила свої дії образою на подругу, яка вранці шуміла, збираючись на роботу, і заважала їй спати.

«20.08.2019р вранці вона прокинулась від того, що співмешканка шуміла, збиралася на роботу, заважала їй спати. Коли ОСОБА_2 пішла на роботу, то побачила її паспорт. Будучи ображеною на потерпілу, взяла паспорт та пішла до «Приватбанку», з метою відкриття банківської картки «Універсальної» за допомогою чужого паспорту», - пояснила допитана в судовому засіданні обвинувачувана.

Дівчину звинувачували за частиною 3 статті 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), де передбачене покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або арештом на строк до трьох місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Однак, суд врахував позитивні характеристики, відсутність претензій з боку потерпілої, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину й призначив покарання у виді штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 510 грн.

Фото поліції охорони

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2019 року в Коростені 24-річний парубок вирішив помститися своїй колишній дівчині й підпалив будинок, де вона проживала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд штраф банк паспорт Приватбанк 
Матеріали по темі