Місто

Влада Житомира не планує облаштовувати місця для квіткарів на Небесній сотні, поки не проведуть реконструкцію вулиці

4 February 2020, 14:45

Квітковий ринок по вулиці Небесної сотні у Житомирі може перетворитися на сучасний павільйон, про це говорили ще кілька років тому. Але й досі житомиряни купують квіти у всім знайомому зеленому наметі.

У 2018 році квіткарям пропонували осучаснити павільйон за власні кошти, на що вони згодились. Колишній головний архітектор міста Юрій Безбородов розповів, що реалізація проєкту зупинилася ще на етапі обговорення ескізу.

«Розробляв проєкт місцевий архітектор за моїм завданням. Була просто ініціатива, що питання потрібно вирішувати, архітектор зробив це безкоштовно. Було два-три представники, найбільш ініціативні громадяни, які представляли квіткарів, ФОПів. Була презентована концепція: декілька поєднаних МАФів, стилізовані під оточення, класичний стиль. Але квітникарям здалося, що площі цих МАФів недостатньо, на всіх не вистачить. Звичайно, вони зараз там знаходяться хто як хоче, звичайно, що площа стає меншою, вона не може не стати менше. На тому все і зупинилося, вони не погодилася на запропоновану концепцію, ми її переробили, запропонували два чи три варіанти, точно не пригадаю, і на цьому все і зупинилося», - розповів колишній головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.


Умови праці не влаштовують, каже представниця квіткарів Ірина Столяр. Жінка запевняє, що як і тоді, готові за власні кошти реалізувати проєкт лише з однією умовою, місця має вистачити на всіх. Тож чекають пропозицій від влади.

«Запропонували нам, на той момент, проєкт на 19 осіб, працює у нас сьогодні 50 осіб. На той момент коли ми спілкувалися з Сергієм Івановичем, він сказав, що будуть продовжувати пропонувати, що можна змінити. Звісно не влаштовує, хотілось, аби було краще. Ми готові зробити, щоб було краще. На даний час, на стільки людей скільки у нас працює ми готові поставити павільйон, аби влаштовував місто. Ми готові змінюватися на краще», - розповіла голова громадської організації «‎Квіти Житомира» Ірина Столяр.

У муніципалітеті кажуть, цього року змін не буде, адже говорити про них зарано: спочатку потрібно зробити капітальний ремонт вулиці Небесної Сотні.

«Розглядати реконструкцію павільйону без реконструкції самої вулиці було б не доречно і не має сенсу. Тому у разі розгляду капітального ремонту самої території, буде знову підійматися питання про реконструкцію павільйону. У цьому році не закладені кошти на ці роботи‎», - зазначила заступник Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, 25 травня 2018 року житомирським квіткарям показали варіант майбутнього павільйону на вулиці Небесної сотні. Після чого вони розкритикували проєкт павільйону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Небесної сотні квіткарі квіти намет  
Матеріали по темі