Місто

У житомирських школах проводять перевірки пожежної безпеки

4 February 2020, 15:54

За дорученням прем'єр-міністра України фахівці управління ДСНС в Житомирській області проводять позапланові перевірки об'єктів із масовим перебуванням людей.

Як дотримуються вимог щодо пожежної безпеки 4 лютого надзвичайники перевіряли у навчальних закладах міста. Разом з інспектором журналістка Житомир.info завітали до школи №6. Приміщення перевіряли на наявність вогнегасників, планів евакуації, доступність запасних виходів.

«З основних недоліків – це в коридорі на другому поверсі є лінолеум, на який відсутні відповідні сертифікати та акти випробування. Тобто такий матеріал для оздоблення коридору взагалі заборонений. В актовому залі є оздоблення стін з дерев'яної вагонки, але вона оброблена вогнезахисним розчином, на що у керівництва закладу є відповідні документи», – підсумовує головний інспектор сектору запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського міського відділу ДСНС України в Житомирській області Олександр Мальований.


Позапланові перевірки відбуваються по всій області та триватимуть до кінця лютого. За цей час рятувальники планують завітати до більш як тисячі закладів.

«Перевірки почалися у грудні місяці. У першу чергу в грудні перевірялися вищі навчальні заклади, професійно-технічні училища та гуртожитки цих навчальних закладів. З січня до кінця лютого перевіряються дошкільні навчальні заклади та загальноосвітні навчальні заклади. Загалом до перевірки підлягає 1430 об'єктів з них 962 на теперішній час по Житомирській області вже перевірено‎», - говорить Олександр Мальований.

Не всі заклади виявилися безпечними, каже інспектор служби з надзвичайних ситуацій.

«За результатами – 38 навчальних закладів, в яких виявлені суттєві недоліки пожежної безпеки. Це недоліки, які можуть перешкоджати евакуації людей та перешкоджати гасінню пожежі. Направлено адміністративні позови до суду для застосування запобіжних заходів у вигляді повного або часткового припинення діяльності таких закладів до повного усунення порушень‎», – зазначив Олександр Мальований.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після пожежі, яка сталася вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, доручив за місяць провести перевірку закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей.

Як повідомляв Житомир.info, по обіді 25 січня 2020 у магазині на розі вулиць Бориса Тена та Хлібної сталася пожежа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рятувальники перевірка школи пожежна безпека  
Матеріали по темі