Фоторепортаж

​У житомирському Домі української культури відкрили виставку об’ємних витинанок, зроблених за американською технікою. Фоторепортаж

5 February 2020, 10:46

У Житомирі в Домі української культури 4 лютого презентували виставку об’ємних витинанок Галини Клепіковської «Про те, що в середині».

«Я хотіла передати цікаві, глибокі речі через предмети повсякденного життя. Ось тут – серце. У серці палає вогонь, і наша задача – його не загасити. А в іншому серці всередині просто дим. Вогонь скінчився», – розповіла авторка витинанок.

Галина зазначила, що композиції зроблені за американською технікою «Paper Cutting», яка досить поширена у світі, але у нас вона не дуже популярна. Вона полягає у вирізанні з багатьох шарів паперу (все менше і менше або більше і більше за розміром). Папір проклеюється двостороннім спіненим скотчем і за цей рахунок роботи виглядають об'ємно.

«За освітою я інженер. Але коли 10 років тому я народила доньку та вийшла у декрет, у мене з'явився час (під час сну дитини) шити за американською технікою. Я почала займатися творчістю, одне потягнуло інше. Я і малюю, і шию іграшки, зараз навчаюся роботі з епоксидною смолою. Подальше життя я хочу пов'язати з творчістю. Творчість була цікава мені ще 20 років тому. Але тоді мені, мабуть, не вистачило сміливості цим займатися. А зараз я вирішила», – зауважила Галина Клепіковська.

Виставка триватиме по 22 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2019 року у житомирському Домі української культури була виставка ляльок у вишуканих сукнях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка витинанки Дім української культури  
Матеріали по темі