Здоров'я

​У Житомирі рівень захворюваності на грип і ГРВІ не знижується, тому карантин школярам продовжили до 8 лютого

5 February 2020, 18:50

У Житомирі рівень захворюваності на грип та ГРВІ продовжує зростати. Тому 5 лютого комісія з питань ТБ і НС вирішила продовжити карантин у загальноосвітніх та позашкільних закладах до 8 лютого (включно).

«Інформація про кількість звернень та госпіталізацій буде завтра, але навіть станом на 30 січня поріг зріс практично на 67%, і ситуація досить непроста. На сьогодні можна сказати, що рівень інфекційності, епідемічного порогу досить високий. Також хочу сказати, що ми проводимо моніторинг госпіталізації хворих на ГРВІ й грип. 5 лютого, наприклад, по лікарні № 1 на грип було 14 звернень пацієнтів, 4 лютого - 12 людей, сьогодні на ГРВІ, грип, також грипозну пневмонію - 18 пацієнтів. Що стосується дитячої лікарні, велика кількість, наприклад, ГРВІ 3 лютого було 180 дітей, 4 лютого - 140 і 5 лютого - 127», – інформує заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Тож вона запропонувала членам комісії зібратися повторно у п’ятницю, 7 лютого, аби вирішити, чи продовжувати карантин далі.


Про ймовірні причини розповсюдження вірусних захворювань розповів завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру Анатолій Головченко.

«Захворюваність зросла, як і серед дітей, так і серед дорослих. 70 % хворих - діти. Чому у нас продовжується зростання захворюваності? Це означає, що щось у нас не спрацювало. Проаналізувавши дані, які у нас були, ми побачили, що навчання в школах призупинено, але продовжують працювати гуртки, навіть в школах, відбуваються спортивні змагання. Зокрема, вчора у Житомирі розпочався чемпіонат України з футзалу. Тут також можна було його призупинити. Також виникають питання у наданні медичної допомоги лікарями. Адже хворі звертаються до сімейного лікаря, а він дуже завантажений і не може обслугувати всі виклики, тому хворі самостійно їдуть до лікаря, інфікують в транспорті інших пасажирів», – стверджує завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру Анатолій Головченко.

Натомість Марія Місюрова відповіла, що в Центрі первинної медико-санітарної допомоги завжди працює черговий, тож лікар приїжджає, практично, на всі виклики, особливо до дітей.

Також члени комісії зауважили, що садочки роботу не призупинятимуть.

Чи можна діагностувати грип експрес-тестом та скільки хворих перебуває в лікарнях Житомира, дивіться у відеосюжеті.

Нагадаємо, карантин у школах та позашкільних навчальних закладах Житомира оголосили з 27 січня по 5 лютого. У місті захворюваність за тиждень, з 21 по 28 січня, зросла на 54 %, найбільше хворих серед дітей. 31 січня в міській раді повідомили, що житомирським школярам можуть продовжити карантин через високий рівень захворюваності на ГРВІ та грип.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські лікарі розповіли, як захиститися від грипу та чому небажано розтиратися медом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ епідемія карантин  
Матеріали по темі