Події

​Прокуратура вимагає розірвати договір з житомирською фірмою, яка за 55 млн грн будує басейн у Романові

6 February 2020, 11:32

Прокуратура вимагає розірвати укладений з порушеннями договір на будівництво басейну для спортивної школи в Романові. Басейн мали будувати за 54,8 млн бюджетних гривень.

Про це повідомили 6 лютого в пресслужбі прокуратури Житомирської області.

«Господарським судом Житомирської області відкрито провадження у справі щодо визнання недійсним та скасування рішення тендерного комітету КУ «Романівська дитячо-юнацька спортивна школа» про визначення переможцем торгів товариства та визнання недійсним відповідного договору про закупівлю робіт на будівництво басейну за бюджетні кошти на суму 54, 8 млн грн. Установлено, що процедура закупівлі проведена без погодження із Романівською районною радою, яка є засновником спортивної школи», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, сесією Романівської районної ради від 3 листопада 2017 було відмовлено КУ «Романівська дитячо-юнацька спортивна школа» у наданні дозволу виступити замовником будівництва.

Крім того, за даними прокуратури, спортивна школа визнала переможцем торгів на закупівлю робіт «Будівництво та облаштування фізкультурно-оздоровчого комплексу «Плавальний басейн» фірму, пропозиції якої не відповідали тендерній документації замовника. Такими діями були порушені вимоги Закону України «Про публічні закупівлі».

«На виявлене порушення Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов, який наразі перебуває на розгляді у Господарському суді Житомирської області», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 20 лютого 2019 року Романівська ДЮСШ уклала договір з житомирським ТОВ «АртХаус» на будівництво басейну та облаштування фізкультурно-оздоровчого комплексу по вул. Медичній, 2-а в Романові. Вартість договору – 54,870 млн грн з ПДВ, строк виконання робіт за договором – до кінця 2020 року.

Станом на лютий 2020 року, Романівська ДЮСШ здійснила три платежі і перерахувала на рахунки ТОВ «АртХаус» 2 млн 897,1 тис. грн авансу та виконаних робіт по будівництву плавального басейну.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 року в селищі Романів Житомирської області демонтували пам’ятник радянських часів, щоб побудувати басейн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Романів басейн АртХаус суд  
Матеріали по темі