Влада

Голова Житомирської ОДА «засвітився» в Києві на презентації мобільного додатку «Дія»

6 February 2020, 15:38

Президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук та Міністерство цифрової трансформації презентували мобільний застосунок «Дія». Вже зараз у додатку працюють е-посвідчення водія та свідоцтво для реєстрації (техпаспорт) для автомобіля.

Про це 6 лютого повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

«“Дія” — це старт будівництва держави у смартфоні. Це те, про що ми мріяли: щоб держава була ефективною, майже непомітною, не створювала проблем, а навпаки була зручним сервісом. Українцям більше не потрібно буде витрачати час і нерви у нескінченних чергах адмінустанов», - сказав Олексій Гончарук.

Він додав, що метою Уряду є протягом трьох років оцифрувати всі державні послуги, а 50 основних послуг – вже у 2020 році.

Зокрема, уже цього року будуть оцифровані послуги, за якими найбільше звернень людей: реєстрація ФОП, юридичних осіб, «єМалятко», послуги для перевізників і будівельників, послуг для власників авто.

«Сьогодні історичний день для України, бо Держава в смартфоні почала Діяти. Для нас – це точка неповернення до старих принципів взаємодії держави з громадянами та до зайвої бюрократії. Сподіваюся, що мільйони українців стануть активними користувачами Дія і на власному досвіді зможуть оцінити всі переваги застосунку», - сказав віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він додав, що Україна – четверта в Європі, хто запустив електронні права і техпаспорт.

«Ми будемо другі в світі, хто запустить цифровий паспорт. Я вірю, що скоро Україну знатимуть у світі, як одну з країн, що досягли найбільшого успіху в цифровій трансформації у світі», - зазначив Михайло Федоров.

Крім того, як відзначив Олексій Гончарук, цифровізація – це також ліквідація великої кількості корупційних чинників. Гарантією того, що цифровізація державних послуг охопить всю Україну стане поява відповідальних за впровадження цифрової трансформації на всіх рівнях влади: від міністерства до районної адміністрації (CDTO – Chief digital transformation officer). Необхідну для цього постанову Уряд підтримає на найближчому засіданні.

Доступність онлайн послуг – це також і вміння ними скористатися, тому Уряд запроваджує національну програму цифрової грамотності, яка за 3 роки має охопити 6 млн українців.

Відсьогодні кожен охочий може завантажити додаток в App Store (https://apple.co/2uph1gb) та Google Play (https://bit.ly/31FQmIx).

На презентації мобільного додатку «Дія» був також присутній голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.


Зазначимо, що 5 лютого голова ОДА проводив прес-конференцію, де розповідав про свою зарплату та надбавки заступників голови ОДА

Нагадаємо, на сесії 17 вересня 2019 року мер Сергій Сухомлин заявив, що міська рада переходить на електронний документообіг., натомість на 2020 рік збільшується кількість паперу, який планують використати підрозділи міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році жителі області оформили 107 тис. 793 біометричні паспорти та 42 тис. 787 внутрішніх паспортів України у вигляді ID-картки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: діджиталізація мобільний додаток Бунечко презентація  
Матеріали по темі