Місто

​Влада вирішила відремонтувати старий корпус житомирської гімназії №23 – виділили 100 тис. грн на виготовлення проєкту

7 February 2020, 10:55

Міська влада вирішила почати реконструкцію старого корпусу гуманітарної гімназії №23 – виділили 100 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії Житомирської міської ради 7 лютого.

Пропозиція, яку розглядали на сесії, стосувалася визначення орієнтовного обсягу фінансування капітального ремонту перекриття будівлі старого корпусу міської гуманітарної гімназії №23 ім.М.Й.Очерета на вул. Лятошинського, 14 в сумі 1 млн 684 тис. грн та виділення з місцевого бюджету 100 тис. грн на виготовлення ПКД.

«Вимога департаменту освіти була – розмістити на першому поверсі старого корпусу п’ять класів. Між першим і другим поверхом зірвали підлогу, провели обстеження. Кошти виділяються на перекриття між першим і другим поверхом, прибрати гіпсові плити на даху, утеплюємо, а між першим і другим поверхом укріплюємо перекриття», - пояснив представник управління капітального будівництва.

Любов Цимбалюк хотіла почути відповідь на питання: де з 1 вересня 2020 року будуть навчатися діти.

«Ми на комісії з соціально-гуманітарних питань це питання розглядали: з наступного року можна буде використовувати приміщення університету «Україна», яке знаходиться біля школи №33. Також рекомендували з наступного року обмежити прийом до перших класів відповідно до закону – брати тільки дітей з мікрорайону та тих, чиї брати чи сестри навчаються в цій школі, чи батьки працюють», - пояснював депутат Олександр Величко, директор школи №10.

Депутат Василь Кучик наголошував, що треба визначитися – чи робити капітальний ремонт всього старого корпусу, який визнаний аварійним, чи не витрачати кошти на ремонт перекриття будівлі, яку, можливо, будуть зносити.

Заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко зазначила, що питання знесення старого корпусу ніколи не стояло, тому треба вкладати кошти й поступово проводити реконструкцію.

Після того, як формулювання пропозиції змінили з ремонту перекриття на капітальний ремонт приміщень старого корпусу з введенням в експлуатацію першого поверху, пропозицію підтримали 23 депутати з 25 присутніх (всього в міській раді 42 депутати).

Нагадаємо, тендер на будівництво нового корпусу гімназії №23 скасували 13 грудня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2019 року в Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 імені М.Очерета в одному з класів обвалилася стеля. 7 лютого мер створив робочу групу, яка підтримала пропозицію будівництва нового корпусу для гімназії № 23. 30 липня мер Сергій Сухомлин висловлював сподівання, що роботи по будівництву нового корпусу гімназії №23 почнуться в другій половині вересня. 17 вересня на сесії міської ради депутати затвердили суму, необхідну на будівництво нового навчального корпусу Житомирської гуманітарної гімназії №23 імені Михайла Очерета на вулиці Лятошинського, 14 (в т.ч. виготовлення ПКД) – 103 млн 323 тис. 412 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №23 капремонт реконструкція школа освіта  
Матеріали по темі