Місто

​Хорватська компанія завершує виготовлення обладнання для сміттєпереробного заводу в Житомирі, який почнуть будувати в березні, - Сухомлин

8 February 2020, 10:45

Хорватська компанія «Tehnix» вже завершує виготовлення обладнання для проєкту сміттєпереробного заводу в Житомирі, будівництво виробничих цехів якого розпочнуть в березні.

Про це 7 лютого розповів мер Житомира Сергій Сухомлин у своєму дописі у соцмережі.

«Класний проєкт для найкращого міста. Хорватська компанія «Текнікс» закінчує виробництво обладнання для проектування сміттєпереробного заводу в Житомирі. З березня починається будівництво виробничих цехів. Важко бути першими. Це не язиками в соцмережах чесати. Житомир знову буде першим в Україні. І це драйв! Також хорвати шукають партнерів для виготовлення обладнання для переробки відходів та сміттєвозів у Житомирі. Хто готовий?», - йдеться у дописі Сергія Сухомлина

Нагадаємо, 21 серпня 2019 у програмі «Діалоги» на Житомир.info Сергій Сухомлин пояснив механізм роботи сміттєпереробного заводу, описавши шлях сміття від контейнерів до кінцевого продукту переробки. Наприкінці жовтня 2019 року інспекції з благоустрою Житомира доручили розчистити земельну ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу.

У листопаді 2019 мер Житомира Сергій Сухомлин у програмі «Тема дня» на Житомир.info розповів, що хорватська фірма «Tehnix», яка має будувати сміттєпереробний завод у Житомирі, не розпочинала роботи взимку, бо це дорого.

Як повідомляв Житомир.info, переробкою сміття у Житомирі планує займатися хорватська компанія «Технікс». На сесії міськради в липні 2018 представник компанії розповів про 100-відсоткову переробку сміття та назвав орієнтовну вартість заводу – 10 млн євро, а київське ТОВ «МС Соціальний Проект» отримало дозвіл на розробку проєкту землеустрою з відведення 5 га землі для сміттєпереробного заводу на східній околиці Житомира (провулок Складський, 20). 8 листопада 2018 депутати міської ради передали компанії цю земельну ділянку в оренду на 20 років.

Після сесії 17 травня 2018 року мер Сергій Сухомлин розповідав, що є три пропозиції від інвесторів на будівництво сміттєпереробного заводу по пров. Складський, 20 та розповідав про умови співпраці: усім потенційним інвесторам виставляють умову щодо банківської гарантії на 1-1,5 млн євро на термін здачі заводу в експлуатацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміттєпереробний завод сміття Складський  
Матеріали по темі