Події

​Правоохоронці розслідують причетність військовослужбовця до смертельної ДТП під Житомиром

10 February 2020, 11:11

Неподалік села Глибочиця 1 лютого автомобіль насмерть збив Владислава Лютика, 1995 року народження. Водій з місця події втік. Вночі 2 лютого поліцейські розшукали транспортний засіб та встановили особу власника. За словами правоохоронців, до ДТП ймовірно причетний військовослужбовець Нацгвардії.

Про це Житомир.info 10 лютого розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк.

«На даний час військовою прокуратурою житомирського гарнізону здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ДТП, де було знайдено особу 1995 року народженні в селі Глибочиця. Першочергові слідчі дії проводили слідче управління Національної поліції та процесуальним керівництвом прокуратури міста Житомира. Була встановлена ймовірна причетність до даного злочину військовослужбовця Національної гвардії України. Процесуальне керівництво передано нам, до військової прокуратури, а так як це правоохоронець, то це підслідне Державного бюро розслідування у місті Хмельницькому. На даний час про підозру поки що не повідомлено, однак особа, яку можна вважати причетною до даного злочину встановлена. Треба провести ряд слідчих дій», – зазначив Олексій Рихлюк.

3 лютого на сайті ГУНП у Житомирській області повідомили, що власником Opel Insignia, який збив хлопця, є 46-річний житомирянин.

«1 лютого уранці до Житомирського районного відділення надійшло повідомлення про загибель пішохода на автодорозі Київ-Чоп у с. Глибочиці. На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що чоловік потрапив під колеса автівки, що рухалась у напрямку м. Житомира близько 4:30 ночі. Водночас самого транспортного засобу на місці пригоди не було. За зібраною інформацією та отриманими під час ретельного огляду дороги речовими доказами поліцейським вдалося ідентифікувати автомобіль, який наїхав на пішохода. Також було встановлено особу потерпілого. Ним виявися 24-річний житель обласного центра. Менше ніж за добу правоохоронці розшукали транспортний засіб Opel Insignia з характерними для ДТП механічними пошкодженнями. Його власник, 46-річний житомирянин, від свідчень щодо обставин події відмовився. У нього було взято кров для дослідження щодо наявності алкоголю», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, рідні загиблого Владислава шукають свідків ДТП під Житомиром.

Як повідомляв Житомир.info, на вихідних, 1-2 лютого у Житомирській області троє водіїв, які скоїли ДТП, втекли з місць аварій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Глибочиця військовий Нацгвардія  
Матеріали по темі