Суспільство

Пошуківці знайшли родичів білоруського солдата, якого 15 років тому перепоховали у братську могилу в Малині

11 February 2020, 12:23

Пошуківці розшукали родичів білоруського солдата, загиблого у 1941 році та перепохованого у райцентрі Житомирського області 15 років тому.

Про це 11 лютого у Facebook повідомило Історико-патріотичне об'єднання «Пошук».

«У далекому 2004 році наша пошукова операція на чолі з Шмунєвським Павлом Павловичем під Малином підняла загиблого у липні 1941 року білоруса (а точніше, етнічного поляка) Камоцкого Станіслава Францовича, 1919 р. н., із с. Малявки Мінського району. В 2004 році знайти родичів не вдалося, і тому солдат 12.11.2004 був перепохований в братську могилу в м. Малин», – розповідають пошуківці.

Історія отримала продовження: нещодавно, маючи справу із записами та архівами, пошуківці вирішили знову взятися за пошуки родин загиблих солдатів, застосовуючи можливості соцмереж та Інтернету в цілому.

«За короткий проміжок часу за допомогою нашого колеги із Мінська Александр Снитко були відшукані родичі Камоцкого С.Ф., вони до сьогоднішнього дня нічого не знали про долю свого солдата», – інформують в ІПО «Пошук».

Зазначається, що члени великої родина Камоцких проживають у різних країнах колишнього Радянського Союзу.

Як повідомляв Житомир.info, 9 лютого 2020 року в Пулинському районі Житомирської області пошуковцям вдалося знайти останки двох радянських солдатів.

Житомир.info

Родичі Камоцкого Станіслава Францовича надали пошуковцям його фото:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошук загиблий солдат  
Матеріали по темі