Політика

Керівниця житомирської «Батьківщини» за грудень знову не отримає відшкодування від Верховної ради

12 February 2020, 10:05

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради на засідання 5 лютого розглядав питання про припинення відшкодування народним депутатам витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за грудень 2019 року та січень 2020 року.

На сайті Комітету оприлюднені відповідні рішення.

Члени комітету розглядали подані апаратом Верховної ради відомості щодо обліку робочого часу народних депутатів України, які протягом грудня 2019 року та січня 2020 року без поважних причин не брали особистої участі у більш як 30% голосувань при прийнятті рішень на пленарних засіданнях та які не брали особистої участі у більш як 50% засідань комітетів Верховної ради, до складу яких їх обрано.

За результатами розгляду Комітет вирішив звернутися до голови Верховної ради з поданням про видання розпорядження щодо припинення відшкодування витрат за грудень 2019 року 64 депутатам, серед яких – Лабунська Анжеліка Вікторівна (член фракції ВО «Батьківщина», ексдепутат Житомирської облради). За січень відшкодування не отримають 55 нардепів, мажоритарників від Житомирської області та колишніх депутатів облради серед них немає.

Нагадаємо, за листопад 2019 року кошти на депутатську діяльність не отримали мажоритарник з Житомирської області Сергій Кузьміних (фракція партії «Слуга народу», обраний в Чуднівському окрузі №67) та колишня депутатка облради, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська (фракція ВО «Батьківщина»).

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2019 року народні депутати підтримали законопроєкт щодо припинення відшкодування народному депутату витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань або засідань комітетів Верховної ради. Закон почав діяти з 1 листопада 2019 року. З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області за законопроєкт, який вводить фінансові санкції за прогули, проголосували лише четверо представників фракції «Слуга народу» : Ігор Герасименко, Богдан Кицак, Дмитро Костюк та Сергій Кузьміних. Тетяна Грищенко цього дня була відсутня, а Володимир Арешонков «утримався».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп прогул Лабунська  
Матеріали по темі