Здоров'я

Олевська лікарня не потрапила до переліку опорних, керівництво району готуватиме звернення до президента та уряду

12 February 2020, 10:20

Олевська центральна лікарня не увійшла до списку 7 медичних закладів області, які можуть отримати новий статус – опорна лікарня. Такі лікарні розширять кількість вузькопрофільних спеціалістів і зможуть обслуговувати мешканців інших районів. Керівництво району такою позицією Управління охорони здоров’я Житомирської ОДА не вдоволені і вважають її «хибною і неприйнятною, оскільки вона не враховує особливостей Олевського району та утворених ОТГ, а також вимог щодо доступності до опорних лікарень». В районі скликають позачергові сесії, щоб підготувати звернення до президента та уряду.

Про це 11 лютого повідомив сайт Олевської ОТГ.

«Керівництво Олевського району та громадськість вважає неприйнятним прийняття рішення про будь яку реорганізацію головного медичного закладу без участі жителів Олевщини. Було прийнято рішення про негайну зустріч з керівництвом Житомирської ОДА та Управління охорони здоров’я стосовно необхідності включення до переліку опорних, саме Олевської лікарні. Серед основних аргументів наголошувалося на складному та віддаленому географічному розташуванню Олевського району та сільських населених пунктів до найближчої планової опорної лікарні на відстані 120-150 км., що не відповідає основним вимогам медичної реформи. Крім того, територією району проходять такі потенційно аварійно-небезпечні об’єкти, як: автомобільні дороги загального користування державного значення М-07 «Київ-Ковель» та територіальна Т 06-05 «Пункт пропуску Майдан-Копищанський» – Олевськ-Ємільчине, північна гілка Південно-західної залізниці. Ще одним важливим фактором, який необхідно врахувати, є те, що територія Олевського району відноситься до зони враження в наслідок Чорнобильської катастрофи, що спричинило велику кількість онкологічних та інших викликаних впливом радіації захворювань», – йдеться у повідомленні.

Представники району 10 лютого зустрілись з головою Житомирської ОДА і висловили позицію місцевого населення та наполягали «на терміновому включенні КНП «Олевська центральна лікарня» до опорних лікарень Житомирського госпітального округу.Також звернулися до голови Житомирської ОДА з проханням про виділення коштів на придбання медичного обладнання та устаткування, що дозволить забезпечити якісне надання медичних послуг населенню району».

За словами головного лікаря Олега Казюка, Олевська центральна лікарня, яка поки що не потрапила в перелік опорних лікарень, залишається, вона і надалі надаватиме медичні послуги. Закривати медичний заклад не збираються.

13 лютого в районі заплановані спільні позачергові сесії районної ради, міської ради, Білокоровицької та Радовельської сільських рад. На порядку денному одне питання – звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра охорони здоров’я про включення КНП «Олевська ЦЛ» до опорних лікарень Житомирського госпітального округу.

Нагадаємо, у Олевську за 2,3 млн грн бюджетних коштів відремонтували дитяче відділення лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська міська лікарня №1 може отримати статус опорної: що це означає і як обирали заклади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опорна лікарня Олевськ звернення  
Матеріали по темі