Суспільство

​На вирішення проблем пожежної безпеки в інтернатах Житомирської області треба понад 4 млн грн

12 February 2020, 16:09

Для вирішення питань пожежної безпеки в інтернатних закладах Житомирської області потрібно 4,1 млн грн.

Про це 11 лютого говорили на нараді щодо функціонування інтернатних установ системи соціального населення, інформує пресслужба Житомирської облради.

«На нараді обговорили питання пожежної безпеки закладів, на вирішення яких потрібно 4,1 млн грн; підвищення рівня заробітної плати працівників установ; питання нестачі кадрів, особливо лікарів та середнього медичного персоналу Звертаючись до директорів, голова обласної ради Володимир Ширма зупинився на Ходорківському інтернаті, де виявлено порушення вимог пожежної безпеки, і де нині вже призначено виконувача обов’язків директора, оскільки попередній керівник подав заяву на звільнення», - йдеться у повідомленні.

У Житомирській облраді зазначають, що в області функціонує 15 інтернатних установ, в яких на повному державному утриманні перебуває 2,3 тис. одиноких непрацездатних громадян та людей з інвалідністю. Серед цих закладів – 3 дитячі будинки-інтернати, де виховуються 240 дітей, що за станом здоров’я потребують постійного стороннього догляду, а також комунальна установа «Житомирське вище професійне училище-інтернат», де навчається 278 учнів. На 2020 рік на утримання будинків – інтернатів системи соціального захисту передбачено понад 202 млн грн, з яких майже 40 млн грн – на утримання дитячих будинків-інтернатів, понад 159 млн грн – на будинки-інтернати для літніх людей.

Нагадаємо, управління ДСНС в області проводить перевірки закладів з масовим перебуванням людей на предмет дотримання правил пожежної безпеки. Станом на 5 лютого, проінспектовано 985 закладів і за результатами перевірок направили 38 адміністративних позовів до суду, у яких вимагають повністю чи частково припинити діяльність об’єктів до повного усунення порушень. Серед зазначених закладів – три інтернатні установи:

  • Житомирський геріатричний пансіонат Житомирської обласної ради
  • Комунальна установа «Любарський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради
  • Комунальна соціально-реабілітаційна установа «Житомирське вище професійне училище-інтернат» Житомирської обласної ради

Як повідомляв Житомир.info, 6 грудня 2019 року постановою Верховного суду України було задоволено позов управління ДСНС в Житомирській області щодо припинення діяльності Ходорківського психоневрологічного інтернату до усунення порушень пожежної безпеки у закладі. У січні в Житомирській облраді радилися щодо подальшого функціонування комунальної установи та можливості переведення 200 підопічних інтернату до інших закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інтернат пожежна безпека облрада  
Матеріали по темі