Економіка

У січні в Житомирській області подорожчали овочі, а фрукти, цукор і яйця стали дешевшими, – статистика

13 February 2020, 16:56

На споживчому ринку Житомирської області в січні 2020, якщо порівнювати з груднем 2019, споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5%.

Про це 13 лютого повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, овочі подорожчали загалом на 9,8% (виділено редакцією) внаслідок зростання цін на овочі, вирощені з насіння, на 20,1%, капусту – на 12,6%. Також на 4,2% піднялись ціни на молоко, на 2,2–0,7% – кисломолочну продукцію, оливкову олію, фруктові соки, масло, кондитерські вироби з борошна, борошно і крупи, сметану, маргарин та інші рослинні жири, м'ясо курей, безалкогольні напої», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, зауважують статистики, що цукор подешевшав на 4,7%, яйця – на 3,1%, шоколад, рис, кава, олія соняшникова, мед, мінеральні та джерельні води, чай – на 2,6–0,6%.

Окрім того, фрукти стали дешевшими в цілому на 1,8%, у тому числі цитрусові – на 6,3%, яблука – на 1,4%, натомість, банани подорожчали на 1,8%.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищились загалом на 1,4%, зокрема, тютюнові вироби – на 3,0%.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією управління статистики, на споживчому ринку в Житомирській області в грудні 2019 року, порівняно з листопадом, споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,8%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна статистика продукти  
Матеріали по темі