Економіка

Муніципальна влада відкриває нові можливості підприємцям Житомира

14 February 2020, 09:36

Меморандум про співпрацю між трьома сторонами 13 лютого підписали у міському центрі зайнятості.

Департамент економічного розвитку, КУ «Агенція розвитку міста» міськради та Житомирський міський центр зайнятості відтепер разом працюватимуть над розвитком Центру підтримки підприємництва.

Для місцевих бізнесменів це ще одна можливість отримати нові знання, каже директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

«Меморандум – це про співпрацю, використання простору Центру зайнятості для розвитку бізнесу. Сьогодні такий захід вперше відбувається. Це означає, що надалі ми можемо проводити навчання для бізнесу, заходи з пошуку кадрів»‎, – говорить директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.


За словами Бориса Пахолюка, бізнес-тренінги, конференції, презентації та інші заходи для підприємців стануть ефективнішими та якіснішими.

«‎Будь-яка кооперація завжди робить людей та організації сильнішими. Тому об’єднання зусиль Агенції розвитку міста, департаменту економічного розвитку та центру зайнятості має синергетичний ефект на розвиток інфраструктури підтримки підприємництва у місті Житомирі. Ті заходи, які ми раніше робили окремо, наразі будемо робити разом більш ефективними, якіснішими для аудиторії. Наша співпраця має вплинути на якість проведення заходів та підвищити нашу спроможність розвивати середовище підприємців у нашому місті. А також розвивати інфраструктурну підтримку малого та середнього бізнесу»‎, – зазначив директор КУ «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради Борис Пахолюк.

У міському центрі зайнятості кажуть: наразі мають все необхідне для проведення заходів тому запрошують всіх охочих.

«Раніше ми не мали можливості, не мали приміщення, де можна окремо розташувати робочі місця, куди підприємець, роботодавець міг прийти для отримання консультацій, проведення семінарів, тренінгів, тестування. Сьогодні все це забезпечує новозбудований центр. Ми є третьою стороною підписаного меморандуму. Передбачаємо, що наші дії та тематики будуть спільно узгоджуватися, але здебільшого все буде проводитися на наших локаціях у конференц-залі»‎, – каже директор Житомирського міського центру зайнятості Валентина Сторожук.

Після урочистої частини для креативного сектору економіки провели безкоштовний тренінг «‎Просування власних товарів, послуг та бізнесу у соціальних мережах».

«‎У нас багато майстрів, вони роблять класні, якісні вироби, але вони не вміють просувати себе в інтернеті. У сучасному світі соціальні мережі це важливо, і потрібно бути в тренді»‎, – ділиться представниця компанії «JoyArt» Ксенія Любченко.

Також підприємці запевнили, що можливості, які їм надають сьогодні, допомагають не лише ставати найкращими у своїй справі, а й спільно розвивати місто.

«Для розвитку міста це важливо. Ми хочемо підняти планку культури міста, щоб про Житомир говорили «місто майстрів і талановитих людей»‎, – говорить Ксенія Любченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості підприємець підприємництво  
Матеріали по темі