Події

У Житомирській області військова прокуратура «купила» в нацгвардійця 300 патронів, які він вкрав у частині

14 February 2020, 12:45

У Житомирській області затримали нацгвардійця, який крав у військовій частині боєприпаси та продавав їх.

Про це 14 лютого повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначено, що слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру військовослужбовцю Національної гвардії у збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

«Слідством встановлено, що нацгвардієць викрадав та продавав боєприпаси однієї з військових частин, підшукуючи покупців через власні зв’язки. 16 січня 2020 року задокументовано факт збуту понад 200 патронів для нарізної вогнепальної зброї у Радомишльському районі Житомирської області», – йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід проводить управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк у коментарі Житомир.info розповів деякі подробиці щодо виявленого факту незаконного збуту боєприпасів у Житомирській області.

«Дійсно, вчора, 13 лютого, були проведені обшуки у військовослужбовця, який є представником однієї з військових частин Національної гвардії України. Попередньо, в ході проведення контролю за вчиненням злочину задокументований факт незаконного збуту боєприпасів, у військовослужбовця було здійснено оперативну закупку близько 300 патронів за 4 тис. грн. На даний час особі повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, а також подано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу, яке буде розглядатися 14 лютого в судді у місті Хмельницькому», – поінформував Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2018 року поліцейські ГУНП разом з співробітниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону викрили двох військовослужбовців однієї з частин у продажі вибухових речовин. Під час слідчо-розшукових дій вилучили близько 2,6 кг пластиду, 2 тротилові шашки, детонатор, а також 33 тисячі гривень, ймовірно, отриманих у результаті збуту вибухової речовини, і наркотичні засоби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військова прокуратура військовий військовослужбовець Нацгвардія боєприпаси  
Матеріали по темі