Місто

У Житомирі подружня пара розповіла, яким стає кохання після пів століття разом

14 February 2020, 16:48

Катерина та Сергій Біляк у цьому році відзначатимуть золоте весілля. Як вдалося зберегти кохання за 50 років разом, 14 лютого, у День всіх закоханих, подружня пара поділилася з журналістом Житомир.info.


Пара познайомилася на роботі, будуючи дороги у Житомирській області. Вона – майстер, а він – водій.

«Вона йшла у таких розкльошених брюках, чорне волосся… Як подивився та запитав у хлопців – «‎Шо то йде?‎», вони вже розповіли, що то наш майстер. І правда, щось одразу забилося у душі»‎, – пригадує, як вперше побачив дружину, Сергій Біляк.

«Саме цікаве, тоді й дощу не було, але була дуже велика райдуга, і кінець її був, як від нас 5 метрів. Я такого більше у своєму житті не бачили, щоб райдуга так лягла на землю. І чогось подумала, що це гарний знак»‎, – говорить Катерина Біляк.

Подружня пара має п'ятьох дітей та п'ятьох онуків.

За словами чоловіка, разом легше йти по життю.

«Коли тільки одружилися, ми орендували таку «времянку»‎ у Мар'янівці. Там не було ні тепла, ні води, ми самі шукали дрова, топили. Такий приклад: у моєї сестри та брата вже були квартири. Ми ходили у гості, вечір, вісім-дев'ять годин, зима, і нас просять залишатися, тепло... Але ми збиралися і йшли до цієї холодної «времянки»‎. Катя у щось замотувалася, я швидко розпалював. Це для того, аби бути у двох. Разом добре і легше, ніж одному»‎, – розповідає Сергій Біляк.

Зберегти теплі стосунки між закоханими допомагає активний спосіб життя, говорить подружжя. Адже самі займаються танцями та співають у хорі, кажуть – корисно для здоров'я та завжди є про що поговорити.

«‎Катя давно ходить на танці, і вона мене мучила рік-другий, а наприкінці я бачу, що треба йти. Як вона розказує, у мене проблеми з ногами, важко ходити, але коли я почав ходити з одного боку важко, але з іншого боку допомагає»‎, – зізнається Сергій.

Допомагають зблизитися й сімейні традиції, каже подружжя.

«У нас він завжди варить каву. У нас в родині така традиція, що чоловіки варять каву»‎, – каже жінка.

«Кава – це спілкування, ми сідаємо, про щось говоримо, посміємося. Це метод спілкування і нам це дуже подобається»‎, – розповідає чоловік.

Гармонія у родині – це справжня праця, іноді потрібно й поступитися, радить чоловік.

«Для мене це дуже правильне рішення, для того, щоб помиритися, треба не шукати, хто винний або правий. Я завжди трохи меншим стаю, Каті дуже важко. Копали картоплю і співаємо, ми ж українці, це там така пісня з приспівом «Ех, Катерино, ти була неправа»‎, а Міша каже: «‎Це, папа, пісня не про нашу маму, наша мама неправа не буває»‎. Після сварки, комусь треба «‎зійти з доріжки», ‎не це важливо, важливо – не шукати винного, помиритися»‎, – радить Сергій Біляк.

Не дивлячись на те, що вони 50 років разом, Катерині та Сергію Біляк вдалося вберегли ту ніжність, притаманну юнацькій закоханості.

«Ще ми, як були молоді, була така пісня «‎Даже когда станешь бабушкой, всё ровно будешь ладушкой»‎. Я зараз часто кажу на неї – моя ладушка»‎, – ділиться чоловік.

Наостанок Сергій Біляк зізнається: з роками кохання та розуміння цього слова змінюється, але почуття стають лише міцнішими.

«Я розумію, що таке кохання. Воно у різні періоди життя дуже різне. Яке воно у вас зараз, ви самі знаєте, потім, у 30-40 років, до кохання, що було в юності, додається кохання, що роки додали. А ось у наші роки кохання – зробити Каті каву. Прийти, обняти, в щічку поцілувати, зробити для неї щось приємно. Мені приємно зробити для неї щось, щоб вона зраділа. Ось так я розумію у цьому віці кохання»‎, – говорить Сергій Біляк.

Нагадаємо, 13 жовтня 2019 року родина Біляків відзначала за стародавніми українськими звичаями кедрове весілля, тоді привселюдно пара зіграла «Покровське весілля».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День закоханих День святого Валентина Біляк  
Матеріали по темі