Суспільство

На Кіровоградщині перепоховали двох солдатів, знайдених в Житомирській області

17 February 2020, 10:51

У жовтні 2019 року на території Пулинського району в Житомирсьткій області пошуківці знайшли рештки двох солдат. Завдяки смертним медальйонам вдалося встановити їх особи та розшукати рідних. Через чотири місяці чоловіків поховали на батьківщини в Кропивницькій області.

Про це повідомляють на сторінці Історико-патріотичного об'єднання «Пошук» у Facebook.

«Відстань у 1200 кілометрів подолали представники ІПО «Пошук» для того, щоб доставити додому Глінченка Дмитра Григоровича та Ковтуна Михайла Микитовича, уродженців Кіровоградщини, які були знайдені в жовтні 2019-го року в Пулинському районі Житомирської області. 13 лютого у рідне село Варварівка Долинського району повернувся Ковтун Михайло, а 14 лютого у Звенигородку Олександрійського району - Глінченко Дмитро. Обох воїнів поховали за християнськими традиціями та з усіма воїнськими почестями. На церемонії прощання були присутні рідні солдатів та представники місцевих громад. Історія цих солдат завершилася і вони навіки знайдуть спокій в рідній землі», – пишуть пошуківці.

16 лютогои пошуківці написали на сторінці у Facebook, що в Пулинському районі було знайдено ще одного солдата, який мав при собі медальйон.

«В Пулинському районі було знайдено останки солдата на глибині 30 см. Тільки дивом плуги тракторів не дістали до нього.На щастя солдат мав при собі смертний медальйон та бумаги (попередньо це листи), тому маємо великі шанси встановити ім'я воїна!», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, пошуківці знайшли родичів білоруського солдата, якого 15 років тому перепоховали у братську могилу в Малині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: солдати пошуківці останки перепоховання  
Матеріали по темі