Здоров'я

Житомирська міськрада ухвалила звернення з вимогою включити лікарню імені Павлусенка до переліку опорних медзакладів

20 February 2020, 15:56

Житомирська міська рада ухвалила звернення з вимогою вирішити питання щодо включення комунального підприємства «Лікарня № 2 ім. В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради до Переліку опорних закладів охорони здоров’я Житомирської області.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради, яку мер терміново скликав на 20 лютого.

«Сесія була скликана з приводу того, що нашу лікарню №2 імені Павлусенка «забули» включити до списку опорних лікарень. На сьогоднішній сесія повинна визначитися і проголосувати за звернення до органів, які мають право внести зміни у це рішення. На сьогоднішній день у нас є шість звернень від громад, сільських рад, сьогодні була зустріч ще з чотирма громадами, які готують аналогічні звернення. Всі ці звернення прописані в проєкті рішення і ще додаткові, які ми отримаємо про надання статусу опорної лікарні №2, додамо до нашого звернення і направимо», - сказав на початку сесії мер Сергій Сухомлин.

Відповідний проєкт рішення сесії зі зверненням до Кабінету міністрів, Міністерства охорони здоров’я, Житомирської ОДА і народних депутатів Сергія Кузьміних та Ігоря Герасименка був оприлюднений на сайті міської ради в день проведення сесії – 20 лютого.

Нижче – звернення з додатку до проєкту рішення



«Вчора з’явилося розпорядження МОЗ – головам ОДА провести наради і переглянути список всіх опорних лікарень. Вони самі розуміють, що десь це рішення було некоректне, не правильне. Нам треба проголосувати це звернення, щоб у нас була своя визначена позиція з цього питання», - пояснив мер перед голосуванням.

Після обговорення та внесення кількох технічних правок депутати ухвалили звернення щодо лікарні №2: «за» проголосував 31 депутат з 33 присутніх (всього в міській раді 42 депутати).

Детальніше – у сюжеті

Нагадаємо, 12 лютого мер Сергій Сухомлин повідомив, що міська влада хоче змінити список опорних лікарень, який затвердив Кабмін.

Як повідомляв Житомир.info, перелік опорних лікарень Кабінет міністрів затвердив розпорядженням від 15 січня 2020 року. У Житомирській області опорними закладами стали: Бердичівська міська лікарня; Коростенська центральна міська лікарня; Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання; Овруцька міська лікарня; Житомирська центральна районна лікарня; Центральна районна лікарня ім. Д. І. Потєхіна (Коростишів); Лікарня №1 ( Житомир).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада лікарня зверенння  
Матеріали по темі