Місто

Басейни біля житомирських садочків №61 та №25, які ремонтують вже кілька років, планують відкрити у 2020-му

21 February 2020, 19:46

Басейни у садочку №61 та біля дошкільного навчального закладу №25, які обіцяли відкрити ще у 2017 році, досі не функціонують. За словами радника міського голови Олександра Черняховича, обидва підрядники закінчили усі ремонтні роботи всередині закладів і усувають недоліки.

Капітальний ремонт спорткомплексу на вулиці Бориса Тена, 84-а почали ще у 2013 році. За інформацією управління капітального будівництва, на роботи витратили 3,8 млн грн. Ще близько 300 тис. грн виділили з бюджету на пожежну сигналізацію.

«Чому так затягнулося? Бо був процес у підрядника, бо роботи складні, потім у нього була крадіжка, потім не вистачало коштів, потім переробляв. Це все тягнулося, тому процес був досить важкий. Зараз йде етап прийому-передачі виконаних робіт. У нас були одні зауваження, частину він усунув, поставив пожежну сигналізацію, запустив обладнання. Зараз є зауваження до вентиляції, яка працює не так, як належить, тому він її переробляє. Думаю, що за тиждень він її переробить, тоді поїдемо знову будемо перевіряти», – розповідає радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

На баланс оновлений спорткомплекс планують передати не садочку, а спортивній школі.

«Я думаю, що він передаватиметься в спортшколу, і вже спортшкола буде вирішувати, хто там буде займатися», – додає Олександр Черняхович.

У ДНЗ № 61, який знаходиться на Гоголівській, 67, ремонт басейну розпочали у 2016 році. У системі електронних закупівель ProZorro ми знайшли 7 закупівель, які пов'язані із реконструкцією приміщення басейну на загальну суму 2 млн 89 тис. грн.

За словами завідувачки садочка № 61 Світлани Юрченко, усі роботи були завершені минулого року, а наразі чекають дозволу «Житомиробленерго» на збільшення потужності для підігріву води у басейні.

«Там також ця епопея тягнеться дуже давно, але вже проходять роботи по здачі цього об'єкту. Підрядник все виконав, а ми перевіряємо. Якщо підрядник виконає, як нам потрібно, ми його приймемо», – коментує радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

Відкрити два басейни планують у 2020 році, однак точної дати поки що не називають.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році у центрі розвитку дитини №68 відкрили оновлений басейну. Того ж дня Сергій Сухомлин повідомив, що у 2017 році влада планує реконструювати басейни в дитячих садочках №25 та №61.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: басейн садочок ДНЗ №25 ДНЗ №61  
Матеріали по темі