Економіка

Уряд дозволив ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» експорт та оптову торгівлю спирту

24 February 2020, 15:09

Житомирському лікеро-горілчаному заводу дозволили здійснювати оптову торгівлю та експорт спирту етилового.

Відповідне розпорядження Кабінет міністрів ухвалив 19 лютого 2020 року.

«Уповноважити державне підприємство «Житомирський лікеро-горілчаний завод» здійснювати оптову торгівлю спиртом етиловим та експорт спирту етилового за кодом згідно з УКТЗЕД 2207», - зазначається у документі.

Зазначимо, що до цього тільки державне підприємство «Укспирт» мало урядовий дозвіл на експорт і оптову торгівлю спиртом етиловим за кодом 2207 УКТЗЕД.

Нагадаємо, працівникам державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» станом на початок лютого 2020 року виплатили заборговану зарплату за жовтень та листопад і частково за грудень 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2019 року колектив Житомирського лікеро-горілчаного заводу направив звернення президенту, прем’єр-міністру України та керівнику Державного управління справами з проханням негайно втрутитись в ситуацію, яка склалася на заводі. Депутати Житомирської міської ради 27 листопада висловили готовність прийняти у комунальну власність Житомирський лікеро-горілчаний завод. Після цього мер Сергій Сухомлин та депутати міськради зустрілися із колективом ЖЛГЗ. На сесії обласної ради 18 грудня депутати підняли питання про роботу лікеро-горілчаного заводу й начальник юридичного відділу підприємства повідомив про навмисне доведення ЖЛГЗ до банкрутства, бо підприємство підпадає під приватизацію, й через борги завод може з 1 січня 2020 року припинити свою роботу. 23 грудня 2019 року голова облради створив робочу групу, яка мала вивчити питання доведення до банкрутства державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ спирт ЖЛГЗ торгівля експорт  
Матеріали по темі