Здоров'я

У лабораторному центрі назвали райони Житомирської області, де грип не відступає

25 February 2020, 10:25

Протягом трьох тижнів лютого в Житомирській області відмічається поступове зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, однак епідеміологічний поріг досі перевищений.

Про захворюваність на грип та ГРВІ станом на 24 лютого повідомив Житомирський обласний лабораторний центр.

Упродовж останнього тижня (з 17 по 23 лютого) за медичною допомогою звернулось 7595 людей, що на 10% менше, ніж за попередній тиждень, інтенсивний показник на 8% перевищував епідемічний поріг.

Зазначається, що епідемічний поріг залишається перевищеним на 9 адміністративних територіях області. Найвищі показники захворюваності зареєстровані в у місті Коростені, Житомирському, Баранівському, Попільнянському, Новоград-Волинському та Любарському районах.

Водночас, зауважують у лабораторному центрі, в цілому по області зниження захворюваності відбулося у всіх вікових групах і серед дітей, і серед дорослих.

«Захворіло 4470 дітей, що на 7,6% менше, ніж за попередній тиждень. Питома вага хворих дітей становить 59% від всіх недужих. Найвищий показник захворюваності серед дітей до 4-х років. Госпіталізовано 347 хворих, в тому числі 254 дитини – 73,2% від госпіталізованих», – йдеться у повідомленні.

У Житомирі захворюваність на грип та ГРВІ також знизилась. Зареєстровано 1915 випадків захворювання, що на 9% менше, ніж за попередній тиждень. Зниження захворюваності відбулося як серед дитячого, так і серед дорослого населення. Зокрема, захворюваність дитячого населення знизилась на 7,5%. Всього на грип та ГРВІ захворіло 1175 дітей – 61,3% від усіх, хто занедужав. Показник захворюваності у місті не перевищує пороговий рівень.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж тижня з 10 по 17 лютого 2020 року за медичною допомогою у Житомирській області звернулось 8442 осіб, хворих на грип та ГРВІ. Інтенсивний показник на 20,4% перевищував епідемічний поріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ лабораторний центр  
Матеріали по темі