Події

​Житомиряни звинувачують голову ОСББ у побитті кота, у поліції встановлюють обставини

25 February 2020, 13:14

Житомиряни у соцмережах пишуть, що голова ОСББ Ціолковського, 7 побила кота. У тварини переламана лапа. Очевидці написали заяву до поліції. Голова ОСББ каже, що кота викинула на вулицю з підвалу, але не била.

Про це повідомляють на сторінці Допомога тваринам м. Житомир у мережі Facebook.

«Голова ОСББ Ціалковського 7, Каковка Вікторія Цезарівна на очах багатьох очевидців жорстоко побила кота. Це призвело до подвійного перелому зі зміщенням. Чим це невинне котеня завинило? Чим загрожувало? За що з кошеням так жорстоко розправились?! По даному факту зареєстрована заява до поліції. Будьте обережними. Адже людина,яка з такою жорстокістю розправилась з кошеням, може бути здатна образити і чиюсь дитину, або вашого домашнього улюбленця», – йдеться у повідомленні.


Очевидець події у коментарі Житомир.info 25 лютого розповів, що кішці зробили операцію і зараз за нею доглядають волонтери.

«Кішка сиділа біля люка, нікого не чіпала. Вона підійшла до неї, схопила за задні лапи і об землю вдарила. Кішка почала тікати і вона ще її ногою з усієї сили вдарила. У неї опухла лапа, стати на неї вона не могла, то ми забрали і завезли у «Багіру», там як раз були волонтери. Одразу зробили знімок і операцію. Голову ОСББ не влаштовує, що у нас тут у підвалі живуть коти. У нас є жителі будинку, які їх підгодовують. Вона вже давно погрожує, що потруїть собак і котів і кидається на тварин. Ми підійшли потім до неї, показали знімок, сказали, щоб оплатила операцію та реабілітацію цієї кішки, а вона розсміялась: «Ха-ха кішці лапку зламали. Нічого я платити не буду», то ми з дружиною поїхали і написали заяву у поліцію», – розповів чоловік.

Голова ОСББ Вікторія Каковка зазначила Житомир.info, що кота не била, а викинула на вулицю з підвалу будинку.

«Кота я не била. У мене є мешканець, який зловживає зауваженнями і будь-яке зауваження приймає в штики. 21 лютого я спускаюсь на робоче місце і бачу купу фекалій у під’їзді, кому казати, щоб це прибрали? Далі спускаюсь у підвал і мені в ноги летить кіт. Я цього кота за холку і викинула на вулицю, потім він знову у підвал лізе. Я його піймала у решітці і відкинула. І це вся була моя дія. Я від цього не відмовляюсь. Я готова нести відповідальність, але кота я не била, я його за холку взяла і викинула на вулицю. Поліція приходила до мене серед ночі 23 числа, я пояснення написала. Коти, які у під’їздах гадять, то хто буде це прибирати? Любити тварин, то треба за ними і доглядати. Всі підвали загажені котячими фекаліями. І мені всі: ой, щось робіть. А що робити?.», – зазначила голова ОСББ.

У поліції Житомир.info сказали, що на даний час правоохоронці встановлюють всі обставини події.

«Є заява у нас. 22 лютого надійшло повідомлення від місцевої жительки про застосування жорстоких методів поводження з твариною. Нині триває подальше встановлення всіх обставин. Попередня правова кваліфікація події – ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) КК України», – розповіли в ГУНП у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці довели провину жителя Житомирської області у жорстокому поводженні з твариною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіт ОСББ Ціолковського поліція  
Матеріали по темі