Місто

Заступник мера Житомира пояснив, чому більше не їздитиме тролейбус №12 з Крошні , а №4 змінили маршрут

25 February 2020, 18:27

З 27 лютого тролейбус № 4 «Крошня-Космонавтів» поїде за новим маршрутом, а маршрут №12 «Крошня – Центр» скасують.

Доцільність таких змін в схемі руху електротранспорту журналісту Житомир.info 25 лютого пояснив заступник міського голови Олександр Шевчук.

«Скасували 12-й маршрут, оскільки у нас було 2-3 одиниці, які ходи по цьому маршруту з інтервалом більше, як 15 хвилин», – говорить Олександр Шевчук.

Відтепер, тролейбус №4 курсуватиме від мікрорайону Крошня вулицями Покровською, Київською і з кінцевою зупинкою на майдан Привокзальному. На лінії стане більше електротранспорту, а також він буде їздити у вихідні дні, – зазначив заступник міського голови.

«По маршруту №4 була подібна ситуація, у нас була інтервальність 15 хвилин і пасажира з Крошні він не вивозив. Мешканці більше користувалися іншим транспортом, у даному випадку маршруткою. На сьогодні, при умові, що ми скоротили маршрут до Залізничного вокзалу, у нас збільшиться кількість тролейбусів. Три тролейбуси з маршруту №12, який скасовано, перейдуть на маршрут №;4. У нас буде їздити десять тролейбусів з інтервалом 6-8 хвилин. До цього маршрут №4 не працював у вихідні дні. На вихідні ми залишаємо маршрут №4 з інтервалом до 10 хвилин. З залізничного вокзалу до мікрорайону Польова у нас є сполучення –тролейбуси №1,2,3, які ходять з гарним інтервалом 6-9 хвилин. Там не буде ніяких проблем, навіть якщо там буде вимушена пересадка. Якщо економічно підрахувати, це було більше прохання ТТУ, економічно він був не дуже вигідний, особливо від залізничного вокзалу до району Польова, він був майже порожній, навіть у пікові години», - зазначив заступник Житомирського міського голови.

За словами Олександра Шевчука, такі зміни призведуть до скорочення кількості приватного транспорту на даному маршруті, а житомирянам не завдають клопоту добиратись до центру міста.

«Без змін залишається тролейбус №6 та наш комунальний автобус № 4, це 10 - 11 автобусів щоденно. Це дасть можливість пасажиру з Крошні легше виїхати в центр і надалі обмежити кількість випуску приватного маршруту №110, який також знаходиться на цьому відрізку від Крошні до вокзалу. Я думаю, що з 28 числа ми почнемо зменшувати їх кількість, основна мета це вивести пасажира, але про зменшення кількості вже попередньо переговорили з приватним перевізником», – каже Олександр Шевчук.

На останок заступник міського голови додав, що транспортна мережа майже сформована і вже у березні житомирян запросять на громадські слухання. Зокрема, на них можуть розглянути другий етап підняття вартості проїзду та умови конкурсу для перевізників.

Як повідомляв Житомир.info, ще у 2012 році маршрут житомирського тролейбуса №12 «Крошня – Центр» планували продовжити до гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбуси Крошня міськрада Шевчук  
Матеріали по темі