Події

Суд встановив запобіжний захід у вигляді застави в 14 тис. грн чиновнику-екологу Житомирської ОДА, який вимагав 15 тис. грн хабаря

28 February 2020, 10:36

У Житомирі визначено запобіжний захід у виді грошової застави чиновнику-екологу облдержадміністрації, який пообіцяв підприємцю за 15 тис. грн вплинути на видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин.

Про це 28 лютого повідомляє пресслужба прокуратури області.

«Прокуратурою Житомирської області забезпечено участь у розгляді клопотання щодо обрання запобіжного заходу головному спеціалісту одного з відділів Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, підозрюваному у вчиненні корупційного правопорушення. У четвер, 27 лютого 2020 року, ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді грошової застави у розмірі 7 прожиткових мінімумів доходів громадян», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум становить 2027 грн, тобто розмір застави – 14 тис. 189 грн.

Прокуратура інформує, що службову особу підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 369-2 КК України (пропозиція та обіцянка здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди для себе).

«За версією слідства, працівник зазначеного Управління пообіцяв підприємцю за неправомірну вигоду на суму 15 тис. грн вплинути на керівника, який приймає рішення з питань щодо підготовки та погодження дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. До того ж застеріг, що у разі ненадання певної суми, підприємець не зможе отримати відповідних дозволів», - зазначає прокуратура.

Протиправні дії чиновника були викриті у ході проведення оперативних заходів, які здійснювалися прокуратурою області спільно із співробітниками УСБУ в області та слідчими СУ ГУНП в області – про це повідомили 26 лютого 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко з 11 лютого 2020 року звільнив начальницю управління екології та природних ресурсів Галину Перникозу, яка пропрацювала на цій посаді менш ніж три місяці. 25 лютого в ОДА повідомили, що провели конкурс на посаду начальника цього управління й визначили переможця – радника голови облдержадміністрація Вадима Чередника, який працював в Держекоінспекції на посаді начальника відділу, а з листопада 2018 року по липень 2019 року був головою Бородянської РДА Київської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар ОДА еколог застава прокуратура  
Матеріали по темі