Здоров'я

У китайців, які ремонтують об’їзну біля Житомира, завершується карантин, вони всі здорові, – голова ОДА

28 February 2020, 11:18

Китайці, які 14 днів перебувають на карантині в обладнаних приміщеннях неподалік Житомира, здорові, а область готова до загрози поширення коронавірусу.

Про це 27 лютого під час брифінгу заявив голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

Готовність області до поширення коронавірусу вкотре обговорювали на закритій комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Житомирські ОДА.

«Ми черговий раз проговорювали загрозу поширення коронавірусу. Комісія спеціально не збиралася, так склалося, що до нас завітав заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони й уповноважений з прав волонтерської діяльності президента України та взяли участь у нашій комісії. Ми відповіли уповноваженим нашим гостям для доповіді керівництву держави та секретарю РНБО про готовність Житомирщини до непоширення коронавірусу. Ми готові до поширення, Житомирщина і ми робимо все можливе, аби вірус не поширювався», – сказав Віталій Бунечко.


Заступник секретаря РНБО Олексій Соловйов зазначив: коронавірус вразить всі країни у світі, тому Україна має бути готовою.

«Рада національної безпеки та оборони з 10 січня здійснює моніторинг ситуації у світі, як розвивається ситуація з поширенням цього захворювання. Ми робимо відповідні прогнози щодо розповсюдження цього захворювання на території України. Ми розуміємо, що, мабуть, цей вірус зачепить всі країну світу, без виключення. Насамперед всі наші органи влади мають бути готові до першого – як можна пізніше допустити на територію цю хворобу, визнану коронавірусом, і друге – недопускання розповсюдження хвороби територією України. Хочу повідомити, що вчора на засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення, у нас в країні з'явився санітарний лікар, який буде приймати рішення стосовно введення карантинних, обсерваційних заходів», – розповів заступник секретаря РНБО Олексій Соловйов.

За словами Олексія Соловйова, Житомирщина має підготовлених медиків, але є проблеми з забезпеченням засобами індивідуального захисту.

«Житомирська область цілком готова, насамперед щодо підготовки фахівців, медперсоналу, достатня кількість ліжок, у тому числі боксованих, є відповідні резерви, якщо буде необхідне розміщення хворих. Є деякі проблеми з забезпеченням засобів індивідуального захисту, але, як я розумію, це питання вирішується, і весь персонал, насамперед медичний, персонал МВС та прикордонної служби буде забезпечений масками, і там де, це необхідно, костюмами біозахисту. Буде все гаразд», – каже Олексій Соловйов.

Наостанок голова Житомирської ОДА запевнив: 12 китайців, які були ізольовані після відпустки, цілком здорові, тому їх карантин закінчиться у п'ятницю, 28 лютого.

«Ми маємо 12 громадян Китайської Народної Республіки, в одного збігає тиждень сьогодні, в інших 11-ох – завтра. Жодних симптомів хвороб, до нас прилетіли здорові китайці, які, маю надію, зроблять здорову дорога навколо Житомира. Наразі ніхто не кашляє, не чхає, не має температурить, ми далі будемо слідкувати менш пристрасно. Всі, хто буде долітати, також будуть знаходитися у такому карантині. Карантин закінчуєтьсяу всіх 12-ох завтра (28 лютого, –ред..), всі здорові», – запевнив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 14 лютого 2020 року до редакції звернулися працівники, які будують об’їзну дорогу біля Житомира, з повідомленням, що на початку лютого після зимової відпустки з Китаю повернулись декілька працівників, щоб продовжити роботи, й це непокоїть колег через небезпеку поширення коронавірусу. 15 лютого в Житомирській ОДА зібрали нараду й пообіцяли ізолювативсіх працівників з Китаю, які залучені на будівництві об’їзної та їздили додому. Наразі китайців, які після відпустки повернулися на будівництво об’їзної біля Житомира, ізолювали: на час карантину 9 осіб проживають в зачинених кімнатах і, за словами медиків китайської компанії, їх контакти із зовнішнім світом обмежені. 18 лютого комісія облради хотіла тимчасово призупинити роботи на об’їзній біля Житомира, де задіяні китайці.

У яких умовах живуть китайці, ізольовані після відпустки й повернення на будівництво об’їзної Житомира, дивіться у відеосюжеті від 17 лютого 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого у житомирських аптеках медичні маски у дефіциті і ціни суттєво відрізняються.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус китайці будівництво дорога карантин  
Матеріали по темі