Місто

Цього року житомирські старшокласники проходитимуть нові профорієнтаційні тести в електронній формі

28 February 2020, 18:40

Старшокласникам житомирських шкіл цього року запропонують пройти профорієнтаційні тести в електронній формі, які розробила комп'ютерна академія «ШАГ». Презентували проєкт 28 лютого у міській раді. Його вже реалізували в Києві, Харкові та Одесі.

«Плануємо залучити всі школи Житомира, вікова категорія – старша шкільна ланка, тобто учні 9-11 класів. Дана профорієнтація, якщо не в рамках проєкту, вона є коштовною, тобто це вартість за проходження тестування. Наголошую, що для дітей міста Житомира вона буде безкоштовною. Відповідно до профорієнтаційного профілю, будуть визначатися ключові здібності, й дана сітка буде примірятися на сучасні професії, які є актуальними не тільки в Житомирі, а й у світі. Над інтерпретаціями будуть працювати психологи ГО «Воскресіння» та психологи академії», – розповідає директорка комп'ютерної академії «ШАГ» Любов Трибун.


Про те, як це відбуватиметься, розповіла авторка проєкту Оксана Рябцева.

«Ми будемо приходити до шкіл, графік шкіл нам надасть департамент освіти, щоб ми не порушували навчальний процес. Разом із системним адміністратором, ми будемо налаштовувати комп'ютери в класах інформатики, самі тести та консультувати дітей, що саме там потрібно заповнювати, щоб успішно почати тестування. Протягом трьох тижнів їм прийде відповідь про те, до яких професій вони більш схильні», – говорить авторка проєкту Оксана Рябцева.

За підрахунками департаменту освіти, сьогодні більш ніж 40% одинадцятикласників досі не визначилися зі своєю професією.

«У нас сьогодні нараховується 202 класи 9-11 класів, це понад 6 тис. учнів. В 11-их класах навчається більше ніж 1,5 тис. За останніми дослідженнями практичних психологів, а це вже друге півріччя і час визначатися, більше ніж 40% дітей не визначилися», – зазначає методист науково-методичного центру департаменту освіти Наталія Шикирава.

Розпочнуть реалізацію проєкту в березні з 11-их класів.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року у міського центру зайнятості провели «День кар’єри» для старшокласників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: учень школа школяр старшокласник професія  
Матеріали по темі