Події

​АТ «Укрзалізниця» вважає недоречною заяву СБУ про викриття незаконного видобутку граніту на території Житомирської області

1 March 2020, 10:55

В АТ «Укрзалізниця» відреагували на заяву СБУ про викриття незаконного видобутку граніту на території Житомирської області і вважають її недоречною.

Про це 28 лютого повідомили на сайті Укрзалізниці.

Інформацію про те, що у Житомирській області блокували незаконний видобуток понад 500 тисяч кубічних метрів граніту, який організували службові особи виробничого підрозділу філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця», 27 лютого опублікували на сайті Служби безпеки України.

«Заява Служби безпеки України про викриття незаконного видобутку граніту на території кар’єру АТ «Укрзалізниця» цими днями виглядає дещо недоречною. Адже досудове розслідування за даними фактами триває з липня 2018 року. До того ж, з травня 2019 року ВП «Пенізевицький кар’єр» було поновлено дію спецдозволу на користування надрами з подовженням терміну до 23 жовтня 2038 року. АТ «Укрзалізниця» всіляко сприяє правоохоронцям у здійсненні слідчих дій, надає запитувані слідчими документи та інформацію. Оскільки досудове розслідування ще не завершене і рішення суду у справі не ухвалене, компанія вважає публічні заяви СБУ про завдання шкоди навколишньому середовищу та протиправну діяльність посадових осіб передчасними. В АТ «Укрзалізниця» на початку 2019 року була проведена внутрішня перевірка дотримання вимог дозвільної документації на видобуток корисних копалин. За її результатами були звільнені посадові особи, які допустили порушення контролю за користуванням надрами. Укрзалізниця сподівається на об’єктивне та неупереджене розслідування усіх обставин справи та встановлення ступеню відповідальності посадових осіб», – йдеться у повідомленні на сайті Укрзалізниці.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого 2020 року у Житомирській області під час обшуку на кар’єрі, де незаконно видобувають пісок, виявили три пилорами і дошки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укрзалізниця граніт СБУ кар'єр  
Матеріали по темі