Культура

У житомирському гідропарку проводжали зиму «Залицяннями до весни»: танцювали, співали і спалили опудало

1 March 2020, 21:23

Сотні житомирян та гостей міста прийшли 1 березня у гідропарк на другий день народних гулянь «Залицяння до весни». З 10-ї ранку на території лунала музика, працював ярмарок та фудкорт. З 12:00 до 19:00 на головній сцені виступали творчі колективи міста та області, ансамбль національного обряду. Деякі солом'яні фотозони та дитячий лабіринт у цей день були вже зруйновані.

На гуляння приходили великими компаніями та родинами.

«Якщо чесно, то ми тільки приїхали сюди, саме зайшли. Проїздом через Житомир і побачили, що тут «двіжуха», тому вирішили заскочити, подивитись. Ми приїхали з Любарщини. Ну, взагалі, класно, весело, багато людей. Ми саме зараз йшли і думали, що це зараз робиться і чому так багато сіна (ред. про фотозони з сіна)», - відповідає Андрій.

«Дуже сподобалось, тому що для людей все ж таки свято це важливо, адже це період, щоб відпочити, побути з сім'єю. Тут дуже весело, дітям дуже подобається, бачу, що і дорослим також. Недоліки однозначно є, адже гідропарк у нас не дуже прилаштований для гулять, але я думаю, що це виправимо», - ділиться Вікторія.

«Мені більш подобається, ніж у парку Гагаріна. Тут цікавіше, ніж там», - каже Віталій.

«І тут буде найцікавіша Масляна на землі», - додає маленька Софія.

О 19:00 год усі присутні колоною рушили від головної сцени до пляжу, на якому спалили солом’яне опудало і цим завершили дводенне свято.

Фоторепортаж з першого дня народних гулянь «Залицяння до весни».

Нагадаємо, у розпорядженні Житомир.info був попередній кошторис святкування, де 49 тис. грн мають заплатити колективам за виступи, 38 тис. грн піде на придбання тюків сіна, 10,8 тис. грн заплатять за послуги первинної невідкладної допомоги (2 доби з 10:00 до 19:00).

Як повідомляв Житомир.info, Масляна, Масниця чи Колодій – житомирський релігієзнавець розповів про історію та традиції зустрічати весну з варениками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк Масниця гуляння  
Матеріали по темі