Події

Податківці вилучили у нелегального бізнесмена з Житомирської області ювелірних виробів на понад 17 мільйонів

3 March 2020, 11:02

Житель столиці, який родом з Житомирської області, займався ювелірним бізнесом та організував схему ухилення від сплати податків. У результаті обшуків на виробництві та в місцях продажу податківці вилучили понад 33 кг золота та срібла на суму понад 17 мільйонів гривень.

Про це Житомир.info 3 березня повідомили в пресслужбі податкової міліції ГУ ДФС в Житомирській області.

«Суть схеми полягала у використанні реквізитів більше п'яти десятків фізичних осіб-підприємств 2 групи оподаткування при виробництві та реалізації ювелірних виробів. Кошти від реалізації перераховувались на розрахункові рахунки організатора нелегального бізнесу. В рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого в ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, на підставі отриманих ухвал суду, слідчими СУФР ГУ ДФС у Київській області та працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Житомирській області проведено десять обшуків у місцях продажу ювелірних виробів та безпосередньо на самому виробництві. В ході обшуків вилучено ювелірні вироби із срібла, зливки золота та золоті заготовки загальною вагою 33,5 кг на загальну суму більше 17 млн грн, а також комп'ютерну техніку, жорсткі диски та «чорнову» бухгалтерію», – йдеться у повідомленні.

Розслідування проводиться СУФР ГУ ДФС у Київській області.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня у райцентрі Житомирської області податківці «накрили» підпільний цех з виготовлення фальсифікованої горілки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податківці золото срібло податки  
Матеріали по темі