Місто

​На виконкомі розповіли, за яких умов дітей з приміських ОТГ зможуть зараховувати до перших класів житомирських шкіл

4 March 2020, 14:11

4 березня на черговому засіданні виконавчий комітет Житомирської міськради прийняв рішення про закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти Житомирської міської ОТГ. Відповідно, дітей у перші класи 2020-2021 навчального року прийматимуть, перш за все, за територіальним принципом. У разі наявності вільних місць у класі до тієї чи іншої школи прийматимуть дітей з інших районів міста, чи інших ОТГ.

«Дитина йде до школи за територіальною приналежністю. З 1 квітня по 30 травня заклади освіти приймають документи на прийом учнів до першого класу.1 червня ми видаємо наказ і вже точно знатимемо кількість перших класів. Але можуть бути класи з вільними місцями. Зараз ми набираємо класи по 30 учнів. Якщо буде прийнятий закон про загальну середню освіту, то там передбачені обмеження за кількістю учнів: початкові класи 24 учні, інші класи – 30 учнів. Сьогодні ми плануємо набрати 106 класів, минулого року – 117 класів. Це приблизні дані», - розповіла заступник директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Заступник міського голови Марія Місюрова наголосила, що наразі уся початкова школа Житомира на високому рівні, тож не має суттєвої різниці до якої школи віддавати дитину, навпаки, бажано, щоб учні початкових класів відвідували саме той заклад, який знаходиться поряд з місцем проживання.

«Уся наша початкова школа у Житомирі на високому рівні. Не можна сказати, що якась гімназія чи школа відрізняється по дидактичному матеріалу, обладнанню, бо «Нова українська школа» - це стандарт і вже два роки, а цей рік буде третім, коли в початкову освіту вкладаються переважно кошти міського бюджету. З впевненістю можна сказати, що усе робиться по стандарту, усі вчителі сертифіковані, і тому бажано, щоб дитина відвідувала школу за територіальним принципом, той заклад, який знаходиться найближче до дому, щоб дитина йшла на навчання пішки, а не добиралася з іншого кінця міста», - зазначила Марія Місюрова.

Світлана Ковтуненко додала, що наразі є звернення до департаменту освіти від жителів сусідніх ОТГ, які хочуть, щоб їхні діти навчалися у міських школах, проте першочергово до житомирських шкіл прийматимуть дітей саме з міської громади.

«Багато є звернень до департаменту від жителів інших громад, які хочуть, щоб їхні діти ходили в міські навчальні заклади. Ми відповідаємо однозначно: в першу чергу ми забезпечуємо нашу міську громаду й у разі вільних місць у школі перевага надаватиметься жителям нашої міської ОТГ. Ось тому Оліївська ОТГ просить чітко визначити порядок зарахування дітей у перший та 10 клас, щоб і вони мали змогу йти в школи Житомира. Вони згодні 100% платити нашому бюджету за навчання їхніх дітей. Ми такий порядок готуємо і, мабуть, будемо погоджувати його на виконкомі», - розповіла Світлана Ковтуненко.

Детальне роз’яснення щодо прийому дітей до перших класів житомирських шкіл у 2020-2021 навчальному році: кого зараховуватимуть в першу чергу, як зараховуватимуть на вільні місця, чи буде проводитися конкурс, терміни та документи тощо, читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, у минулому 2019 році прийом дітей до перших класів житомирських шкіл розпочався 1 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ школа перший клас департамент освіти  
Матеріали по темі