Здоров'я

У навчальних закладах Житомира дітям міряють температуру і відправляють додому всіх з ознаками захворювань

5 March 2020, 11:44

Дітей, які прийшли на навчання чи в садочки і мають ознаки захворювань чи підвищену температуру вчителі спершу ведуть на огляд до медсестри і медпрацівник вирішує чи може дитина залишатись в закладі, чи відправляють додому. У ясельних групах в садочках всім діткам міряють температуру.

Про це Житомир.info 5 березня розповіла заступниця начальника департаменту освіти Житомирської міської ради Світлани Ковтуненко.

«Ми сьогодні в нашому наказі чітко прописали, на підставі позачергового засідання міської комісії з ТЕБ, що заборонити прийом вихованців садочків, учнів школи до закладів освіти з наявними ознаками захворювання. У нас неможливо одним градусником поміряти температуру всім дітям 100 %. Відповідно, до цього йдемо і даємо пропозиції, щоб можливо, якщо такий пропускний режим повинен бути, потрібно більше обладнання таке, як електронний градусник. Зрозуміло, що в першу чергу температуру міряють тим, де є сумніви, якщо бачать в’ялість дитини, є певні ознаки захворювання. У садочку в ясельній групі міряється всім температура і впродовж дня теж, у них є градусник у кожній групі. Якщо вчителі бачать у дитини ознаки захворювання, то одразу відправляють до медсестри. В навчальних закладах слідкують за дітьми, температура це ще не показ, температура може з’явитися через три дні після захворювання, саме головне – ознаки захворювань», – розповіла Світлана Ковтуненко.

До редакції Житомир.info 5 березня звернулись читачі, які повідомили, що у ліцеї при ЖДТУ, що на Богунії, учням міряли температуру і відправили додому весь 10 клас.

У коментарі Житомир.info заступниця директора ліцею Марія Медвєдєва розповіла, що навчальний процес триває і після огляду у медсестри додому пішли лише ті діти, в кого була підвищена температура.

«Нам департамент освіти міської ради надіслав наказ згідно з яким ми зробили свій внутрішній наказ, де було пред’явлено і оголошено дітям в класах і вчителям, кураторам про те, якщо є температура, є якісь недомагання, то дітям краще лишитися в самоізоляції. Таких дітей виявили, їх чимало було, тому медсестра на себе взяла, може трошечки більше, ніж потрібно, але вона на то медсестра», – сказала заступниця директора.

Нагадаємо, 4 березня на засіданні виконкому заступниця мера Марія Місюрова зазначила, що оскільки в Україні вже підтверджено перший випадок захворювання, то місту потрібно працювати на випередження.

«Діти з ознаками захворювання не будуть допускатися до дитсадків, шкіл, навчальних закладів. Також введена заборона проведення масових заходів у закритих приміщеннях. Рекомендуємо обмежити масові заходи і в інших закладах: кінотеатрах, театрах і т.д.», - сказала Марія Місюрова.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир готується протидіяти коронавірусу: виділили кошти, підготували лікарню, дезінфікують громадський транспорт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школи садочки діти температура захворювання  
Матеріали по темі