Влада

​Депутати активно обговорювали надання дозволу підприємству Житомирської облради взяти кредит в 2,5 мільйони

5 March 2020, 13:11

Житомирському комунальному комерціалізованому підприємству «М’ясомолторг» Житомирської обласної ради дозволили отримати кредит у АТ «Ощадбанк» у сумі 2,5 млн грн строком на 5 років під 16,6% річних та 0,5% разової комісії від суми ліміту кредитування, зі щомісячним погашенням тіла кредиту і відсотків, до кінця 2020 року, під заставу обладнання, що буде придбане за кредитні кошти.

Таке рішення депутати ухвалили на сесії облради 5 березня 2020 року.

Перед голосуванням депутати активно обговорювати доцільність надання кредиту.

«Якщо ми дозволимо взяти кредит, то завтра не будемо мати ні підприємства, ні обладнання, а наступна каденція буде виплачувати кредит», - зазначив депутат Ілля Смичок.

Тарас Собко зауважив, що деякі депутати облради лобіюють цей кредит.

«Моя пропозиція – створити робочу групу, вивчити фінансовий стан підприємства, його доцільність, потребу в його функціонуванні. І можливо його з аукціону треба продати, прийде ефективний менеджер і буде воно нормально працювати. Он вчора держава продала центральний київський вокзал і всі вокзали в Київські області й нічого», - сказав депутат Тарас Собко.

Директор підприємства «М'ясомолторг» Валерій Огороднік розповів про історію та основні завдання підприємства й зауважив, що минулого року вони спрацювали прибутково.

«За рік ми заробили 825 тисяч гривень. За останні п’ять років підприємство згенерувало близько 10 мільйонів платежів, з них 4 мільйони – орендна плата. Закупівля нового обладнання – це, в першу чергу, питання безпеки. І ще – можливість не генерувати збитки, які за поточний рік можуть становити 2,5 млн грн. В мене прохання – підтримати (дозвіл на кредит) і надати підприємству можливість працювати», - сказав директор «М'ясомолторгу».

Тарас Собко зауважив, що не треба поспішати з рішенням, поки робоча група не завершить роботу.

«Можливо треба буде грошей більше, ніж Кропачов (голова фракції ВО «Батьківщина» - ред.) порахував на ті холодильники», - зауважив Тарас Собко під сміх у залі.

Депутатів також цікавило питання, чи включений «М'ясомолторг» у перелік підприємств, які підлягають приватизації. Начальник управління майном Володимир Казьмірик запевнив, що підприємство у перелік на приватизацію зараз не включене.

Врешті за дозвіл на отримання кредиту проголосували 49 з 55 присутніх депутатів – рішення прийняте.

Нагадаємо, на сесії 5 березня голова обласної ради Володимир Ширма повідомив, що напередодні створив робочу групу, яка має вивчити ситуацію на «М’ясомолторзі», директор якого звернувся до облради з листом про можливу техногенну катастрофу.

Як повідомляв Житомир.info, з 2015 року комунальне підприємство «М'ясомолторг» очолює Валерій Огороднік. В грудні 2019 року депутати проголосували за продовження контракту ще на 5 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: М'ясомолторг кредит облрада  
Матеріали по темі