Місто

​Антимонопольний комітет оштрафував житомирське КАТП на 20 тис. грн за подання недостовірної інформації

5 March 2020, 17:34

Антимонопольний комітет оштрафував КП «Автотранспортне підприємство 0628» на 20 тис. 650 грн за подання недостовірної інформації, що стосувалася невірних розрахунків тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у 2019 році.

Про це повідомила пресслужба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«В ході виконання доручення голови Антимонопольного комітету України Житомирське територіальне відділення здійснювало збір та аналіз інформації від учасників регіональних ринків послуг з вивезення побутових відходів, зокрема учасникам ринку було надіслано вимоги в.о. голови відділення про надання інформації. Комунальне підприємство «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради надало відділенню інформацію, що не відповідала дійсності: було подано невірні розрахунки тарифів вартості послуг зі зберігання та вивезення твердих побутових відходів по підприємству на 2019 рік», - йдеться у повідомленні.

За результатами розгляду справи такі дії КАТП 0628 Житомирської міської ради кваліфіковано як порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 15 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді подання недостовірної інформації Житомирському обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України.

«В результаті на порушника накладено штрафні санкції у розмірі 20 650 (двадцять тисяч шістсот п’ятдесят) гривень», - повідомили в АМКУ.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року житомирський міськвиконком більшістю голосів ухвалив рішення про підвищення тарифів на вивезення сміття для двох приватних ЖЕКів та КАТП 0628.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КАТП 0628 АМКУ штраф сміття тариф  
Матеріали по темі