Здоров'я

У Житомирській міській ОТГ через коронавірус заборонили проведення масових, святкових, розважальних та спортивних заходів

6 March 2020, 11:18

На території Житомирської міської ОТГ заборонено проведення масових, святкових, розважальних та спортивних заходів задля запобігання занесенню і поширенню коронавірусу.

Про це 6 березня повідомили на сайті Житомирської міської ради.

«Виконавчий комітет міської ради, 4 березня, погодив профілактичний та протиепідемічний план дій щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірусу. Зокрема, рішенням позачергового засідання комісії ТЕБ та НС на території Житомирської міської ОТГ заборонено проведення масових, святкових, розважальних та спортивних заходів. У зв’язку з цим, призупиняються проведення масових, розважальних і спортивних заходів та змагань, особливо у закритих приміщеннях та/або серед дітей. Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м'ясом, молоком тощо слід поводитися обережно», – йдеться у повідомленні.

У протоколі №7 не вказано період, на який заходи в місті обмежили. На сайті Житомирського обласного лабораторного центру повідомляють, що обмеження діятимуть місяць: з 6 березня по 6 квітня.

«Враховуючи погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації по захворюваності на коронавірусну інфекцію та у зв’язку із зареєстрованим випадкомCOVID-19в Україні, ґрунтуючись на рекомендації МОЗ України та з метою профілактики поширення коронавірусу комісією було прийнято рішення обмежити проведення будь-яких масових заходів в області з 6 березня 2020 року терміном на один місяць», – йдеться у повідомленні.




Нагадаємо, 4 березня на засіданні виконкому заступниця мера Марія Місюрова зазначила, що оскільки в Україні вже підтверджено перший випадок захворювання, то місту потрібно працювати на випередження.

«Діти з ознаками захворювання не будуть допускатися до дитсадків, шкіл, навчальних закладів. Також введена заборона проведення масових заходів у закритих приміщеннях. Рекомендуємо обмежити масові заходи і в інших закладах: кінотеатрах, театрах і т.д.», - сказала Марія Місюрова.

Також Житомир готується протидіяти коронавірусу: виділили кошти, підготували лікарню, дезінфікують громадський транспорт.

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня у навчальних закладах Житомира дітям міряють температуру і відправляють додому всіх з ознаками захворювань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус святкові заходи виконком  
Матеріали по темі