Економіка

Перші доступні кредити підприємці отримують у Житомирській облдержадміністрації в присутності голови ОДА та його заступників

6 March 2020, 14:52

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» відсьогодні запрацювала і на Житомирщині: у Житомирській філії «Ощадбанку» 5 березня оформили перший доступний кредит під 7% для підприємця.

Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації.

«Компанія «Поле Трейд Сервіс» отримала унікальну можливість – кредитні кошти під 7% для розвитку свого бізнесу. Це товариство займається технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, переважно сільськогосподарського призначення. У Житомирській філії дирекції «Ощадбанку» відмічають, що це перший кредит за ініційованою програмою Президента України, який видала філія. Проте вже завтра мають підписувати документи на оформлення нових «Доступних кредитів 5-7-9%». Наразі у філії вже є близько 150 заявок саме на цю державну програму», - йдеться у повідомленні.

Під час підписання договору був присутній заступник голови ОДА Віктор Градівський, який зазначив, що рік тому ніхто не вірив, що будуть можливими кредити для бізнесу під такі відсотки.

«Ми зробимо все, аби кожен мав доступ до таких кредитів. Наразі долучилися до програми вже чотири державні банки, будемо працювати над розширенням банківських партнерів», – наголосив заступник голови ОДА.

ТОВ «Поле Трейд Сервіс» отримало кредит під 7% загальною сумою понад 1 млн грн на придбання двох автомобілів та сервісного обладнання для майстерні.

«Вже завтра це товариство працевлаштовує ще двох інженерів, котрі будуть їздити на придбаних автомобілях з технічним сервісним оснащенням для ремонту сільськогосподарської техніки «в полі». Згідно умов кредитування «Доступні кредити 5-7-9%» після працевлаштування ще двох співробітників для компанії знижується ставка кредиту до 5%», - інформує ОДА.

«Ми працюємо вже рік і три дні. За цей час здійснили сервісне обслуговування вже 40 клієнтів з парком орієнтовно в 100 одиниць. Прагнемо до розвитку бізнесу, створюємо нові робочі місця. Проводимо навчання наших працівників. Адже сучасний трактор має багато електроніки, що допомагає зняти навантаженість з водія транспорту, проте потребує правильного обслуговування та ремонту», розповів директор товариства Микола Петренко.

ТОВ «Поле Трейд Серівс» зареєстроване 1 березня 2019 року в Коростені, статутний капітал – 1 млн грн, основний вид діяльності – технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів. Засновник та керівник – Петренко Микола Васильович.

Також 5 березня пресслужба повідомила, що голова ОДА Віталій Бунечко та його перший заступник голови Володимир Федоренко взяли участь у підписанні доступних кредитів за державною програмою в Житомирській обласній дирекції АБ «Укргазбанк».

«Фермерське господарство отримало кредит під 7%. Аграрій займається вирощуванням сільськогосподарських культур (наразі в основному соя)», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 лютого Міністерство фінансів повідомляло, що за перші два тижні на участь в програмі «Доступні кредити 5-7-9%» надійшло 4020 заявок на загальну суму 2,04 мільярда гривень й підприємці Житомирської області вже отримали за цією програмою кредитів на 1,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 4 грудня 2019 року прем’єр-міністр Олексій Гончарук інформував про підготовку програми з підтримки мікро- та малого підприємництва, яка запрацює з 1 лютого 2020 року. В січні 2020 року Кабінет міністрів затвердив постанови, які запустили надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікро- та малого підприємництва через Фонд розвитку підприємництва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА бізнес кредит банк  
Матеріали по темі