Економіка

​В Овручі побудують завод з виготовлення полімер-модифікованого бітуму

7 March 2020, 12:35

Компанія «Гостомель-Промтранс» планує відкрити завод з виготовлення полімер-модифікованого бітуму для будівництва автодоріг.

Про це йде мова в повідомленні від 4 березня 2020 про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, опублікованому Міністерством енергетики та захисту довкілля України в єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля.

У документації зазначається, зокрема, що завод знаходитиметься в Овручі за адресою вул. Романа Шухевича на приватній земельній ділянці ТОВ «Гостомель-Промтранс» площею 4 га, що знаходиться в промисловій зоні міста. Комплекс будівель підприємства передбачає установку полімер-модифікації бітуму потужністю 20 тонн/годину, а також будівництво гаражних боксів на 4 вантажівки, СТО, мийки та адмінбудівель.

Зазначається також, що при експлуатації об’єкту будуть відбуватися викиди забруднюючих речовин в межах допустимих значень, вплив на ґрунти зводиться до мінімуму, не передбачається скид стічних вод у водойми та ґрунтові води. Вплив га здоров’я населення оцінюється як прийнятний.



Сайт «НафтоРинок» повідомляє, що згідно з проєктною документацією ТОВ «Гостомель-Промтранс» на території свого підприємства планує побудувати завод італійської компанії Marini з основними електронними компонентами виробництва Moeller.

Також на сайті Овруцької міськради 20 лютого 2020 року була опублікована заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки детального плану території земельних ділянок орієктовною площею 4 га, розташованих в Овручі по вул. Шухевича, 49-а та 49-б з метою зміни цільового призначення для розміщення та експлуатації будівель та споруд автотранспорту та дорожнього господарства.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня 2019 року на Другому Форумі регіонів у Житомирі міністр інфраструктури України Владислав Криклій та міністр транспорту та комунікацій Республіки Білорусь Олексій Авраменко обговорили співпрацю в будівництві доріг. Зокрема Олексій Авраменко поділився досвідом Білорусі в будівництві цементобетонних доріг, які мають гарантований термін експлуатації 25 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: завод бітум Овруч  
Матеріали по темі