Події

​У Житомирі попрощалися з колишнім розвідником 95-ї бригади Олегом Котенком

8 March 2020, 13:04

Зранку 8 березня понад сотня людей прийшли попрощатися з колишнім розвідником 95-ї бригади Олегом Котенком, якого два дні тому знайшли з вогнепальним пораненням у під’їзді будинку.

Рідні, друзі, побратими та волонтери з квітами та під оркестр проводжали колишнього військового в останню путь.


Друзі кажуть: чоловік був вірним товаришем та патріотом, йти з життя не збирався, про що казав знайомим.

«Олег був нашим другом, вірним товаришем. Сьогодні дуже велика втрата не лише для Житомира, житомирян, нашої когорти: волонтерів, АТОшників, небайдужих патріотів - це втрата для України. Олег був розвідником 95-ї бригади у Житомирі, коли почалася анексія Криму, він був одним з засновників батальйону оборони «Краю Полісся». Пішов на війну, підписав контракт, був у найгарячіших точках на сході країни. Він повернувся живим з війни, але, на жаль, ми втратили його тут. Після того, як він демобілізувався, активно брав участь у всіх можливих і неможливих проєктах у Житомирі, чи то допомога вдовам, дітям. Ми не розуміємо те, що сталося, не віримо і не знаємо офіційних версій. Я вірю, що буде правда цього бажають всі і багато прийшло його побратимів, ніхто цього не спустить. Багато було заходів, де ми зустрічаємося, але він відверто казав, не знаю, на що натякав, завжди усміхнений був та казав - «раптом що, я не збираюся ні стрілятися, ні кидатися, нічого, це так, аби знали, між іншим», і далі розмовляв з усіма, що це було - не знаю», - ділиться друг загиблого Андрій Перун.

Людина, на яку можна покластися, саме так про Олега Котенка кажуть знайомі.

«Людина свято, людина вітер. Він був завжди хороший, приємний, добряк, ніколи нікому не відмовив у допомозі. Такий - справжня людина, батько, друг. На нього завжди можна було покластися. Залишилася дружина та дві донечки», - розповіла подруга Ольга Цибуля.

Житомирського волонтера Олега Котенка поховали на Смолянському військовому кладовищі.

Нагадаємо, близько 15.00 6 березня 2020 у під’їзді будинку по проїзду Академіка Тутковського в Житомирі виявили застреленим волонтера, розвідника 95-ї бригади, учасника бойових дій, приватного підприємця Олега Котенка. Поруч лежав мисливський карабін, зареєстрований на загиблого. За повідомленням поліції, усі факти вказують на самогубство. Проте рідні, побратими та друзі у цю версію не вірять.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2015 року військовослужбовець 95-ї окремої аеромобільної бригади Олег Котенко, який до служби працював в компанії «Фаворит», отримував для розвідників бригади позашляховик, придбаний Благодійним фондом родини Розенблат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Котенко зброя вогнепальне поранення вбивство самогубство АТО прощання поховання  
Матеріали по темі