Події

​У Коростенському районі врятували пораненого лебедя, на якого чатували браконьєри

11 March 2020, 13:16

Уночі 10 березня на ставку поблизу села Новаки Коростенського району провели рятувальну операцію по вилученню з водойми пораненого лебедя. За словами місцевих мешканців, птаху загрожувала небезпека, адже поряд на нього вже чатували браконьєри.

Про це йдеться у дописі Kyiv Animal Rescue Group на своїй сторінці у соцмережі.

«Ввечері 9 березня в команду спасіння тварин звернулась жителька села Новаки, що біля Коростеня, і повідомила, що на ставку знаходиться лебідь з травмованим крилом. Зазвичай у таких випадках, коли лебедю не загрожує термінова небезпека, екіпаж формується завчасно і приїжджає вдень, щоб виконати роботи завидна. Але виявилось, що лебедю загрожували браконьєри. За словами заявниці, вони чекали неподалік, доки всі підуть, щоб добути його. Жителі змогли прогнати браконьєрів, проте ті могли повернутися вночі, тому рятувати лебедя потрібно було терміново. Нічна дорога до села була досить складною через густий туман. Озеро досить велике, сильно заросло очеретом. Поранений лебідь добре ховався, а в туманіЮ який погона пробивав навіть промінь потужного прожектора, пошуки велись практично всліпу. Лише після трьох годин пошуків в очереті лебедя вдалось знайти та впіймати. Майже о 4 ранку 10 березня лебідь був доправлений в Садибу Нюшаниково. Допомога птахам. У нього серйозна травма крила, скоріш за все, потребуватиме оперативного втручання», - повідомили рятувальники тварин.

Нагадаємо, 1 грудня 2018 року на водоймі в селі Шатрище Коростенського району рятувальники дістали травмованого лебедя.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 біля села в Ружинському районі врятували лебедів з виводком, які не могли злетіти з замерзлого ставка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лебідь порятунок Коростень  
Матеріали по темі