Місто

Засідання Житомирського міськвиконкому щодо заходів для запобіганню розповсюдження коронавірусу. Трансляція

11 March 2020, 17:08

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради розглядають питання щодо введення у Житомирі протиепідемічних заходів та обмежень для запобігання розповсюдження коронавірусу.

Зібрання почалося 11 березня о 17:00 після засідання комісії з питань ТЕБ на НС, яка рекомендувала вжити невідкладні заходи: призупинення освітнього процесу в навчальних закладах; призупинення роботи театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-розважальних закладів, розважальних центрів тощо; обмеження роботи у вихідні дні великих торгових центрів та ринків (крім аптек та продуктових магазинів); організація роботи держустанов в обмеженому режимі; обмеження роботи спортивних залів, басейнів, культурних та соціальних центрів.

Нагадаємо, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб (крім заходів державної необхідності); проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня стало відомо, що в Україні зареєстрований перший випадок захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом. 8 березня 2020 року стало відомо, що в інфекційне відділення міської лікарні поступила пацієнтка, жителька Житомирської області, з підозрою на коронавірус. Наступного дня заступниця мера Житомира поінформувала, що підозра на коронавірус не підтвердилися, у жінки виявили грип A (H1N1), який у народі називають «свинячим». В Житомирській облдержадміністрації 10 березня звітували про готовність до запобігання поширенню коронавірусу та рекомендували на місяць обмежити в області масові заходи. У Житомирі також всі служби перебувають в готовності до протидії поширенню коронавірусу, а мер Сергій Сухомлин заявив, що вже закупили тести на коронавірус за кошти міського бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком коронавірус 
Матеріали по темі