Місто

​Через карантин у Житомирі сподіваються заощадити на опаленні навчальних закладів

12 March 2020, 12:27

У зв’язку з тритижневим карантином у навчальних закладах та садочках Житомира можуть зекономити, вимкнувши опалення.

Про це говорили 12 березня на нараді у Житомирській міській раді.

Заступник міського голови Сергій Кондратюк після наради повідомив, що у закладах обмежать постачання теплової енергії лише при прийнятних погодних умов.

«Відповідно до розпорядження Сергія Івановича, ми провели разом з управлінням комунального господарства, «Житомиртеплокомуненерго», департаментом освіти нараду, на якій розглянули відключення, або обмеження подачі теплової енергії у навчальні заклади: садочки, школи та подібні заклади. Розглянули всі варіанти відключення, в залежності від температури зовнішнього повітря», - говорить Сергій Кондратюк.


За для заощадження коштів в даних закладах обмежать постачання тепла, коли на вулиці буде плюсова температура вночі.

«Найближчі дні у нас мінусова температура вночі та плюсова вдень. Тому після тих днів, коли у нас підвищується нічна температура, у нас буде проведене обмеження теплової енергії у зазначених закладах. Головна мета - зменшення споживання теплової енергії і як головний варіант зменшення споживання газу та електричної енергії. По закінченню березня ми підрахуємо результат нашої економії та оголосимо результат», - говорить заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Він зазначив, що відсьогодні починаються обмежувальні заходи у місті. Кінотеатри та театри вже мають бути зачиненими, а з власниками розважальних центрів ще не вели перемовин. Такі заходи не стосуються музеїв та ринків.

«Ми ринки закрити не плануємо. Тут ми можемо тільки провести роз'яснювальну роботу з мешканцями. Вони мають самі відчувати: здоров'я залежить від них самих. Тому я радив би мешканцям обмежити свої пересування по ринках та торгових закладах, як роблять це у Європі», - каже Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року на засіданні Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19: вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб (крім заходів державної необхідності); проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; заплановано введення карантину в усіх навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня.

Як повідомляв Житомир.info у Житомирі на три тижні закрили школи, дитсадки, театри, кінотеатри та розважальні зони в торгових центрах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус карантин опалення економія  
Матеріали по темі