Події

​У Бердичеві чоловік, який не мав водійських прав, отримав 15 діб арешту за п’яне ДТП

12 March 2020, 16:01

Бердичівський міськрайонний суд призначив 15 діб арешту чоловіку, який не маючи водійських прав, порушив правила дорожнього руху та керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Про це 12 березня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

«Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області громадянин Б. визнаний винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та ч.4 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції)», - йдеться у повідомленні суду.

Чоловік, керуючи автомобілем, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та скоїв наїзд на бетонний паркан, внаслідок чого автомобіль отримав механічні пошкодження, чим порушив п. 12.1 ПДР України.

Крім того, водій в порушення п.2.10-є Правил дорожнього руху, вживав спиртні напої після дорожньо-транспортної пригоди з його участю, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного сп`яніння.

У судовому засіданні громадянин свою вину визнав.

«Враховуючи характер вчиненого, особу Б., його майновий стан, те, що він не працює; зважаючи на ступінь його вини, вчинення правопорушення, будучи в стані алкогольного сп’яніння, що є обтяжуючою відповідальність обставиною, суддя вважає за необхідне призначити Б. адміністративне стягнення відповідно до ч.2 ст.36 КУпАП у виді адміністративного арешту без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки посвідчення водія Б. не отримував. Суд визнав Б. винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124 КУпАП та частиною четвертою ст. 130 КУпАП та призначив йому адміністративне стягнення 15 діб адміністративного арешту», - йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, пізно ввечері 11 березня 2020 на Київському шосе у Житомирі сталася ДТП: Opel Signum в’їхав у Toyota Land Cruise. У водія Opel виявили ознаки сп’яніння, алкотестер показав 2,09 проміле. При цьому чоловік не заперечував, що вживав спиртне, проте казав, що так вгамовував нервування вже після аварії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП алкоголь сп'яніння суд арешт Бердичів  
Матеріали по темі