Здоров'я

В місті Радомишль Житомирської області, де в лікарні перебуває пацієнтка з коронавірусом, вводять надзвичайний стан

12 March 2020, 20:14

В райцентрі Радомишль, в якому у жінки пенсійного віку був виявлений коронавірус, вводять надзвичайний стан.

Про це повідомили 12 березня на брифінгу в Житомирській облдержадміністрації. Пряму трансляцію брифінгу з ОДА дивіться тут

«Надзвичайний стан передбачає певні обмеження, зокрема – закриття розважальних закладів та місця знаходження великої кількості людей», - уточнив голова ОДА Віталій Бунечко.

Він зауважив, що вводити надзвичайні заходи у всій області чи навіть в межах району на даний час не планують.

Жінка погано себе почувала з 3 березня, але не зверталася до лікарів, вона була госпіталізована до районної лікарні у Радомишлі 12 березня о 10-й ранку, перевозити її у Житомир не планують. Також під наглядом лікарів знаходиться шестеро людей – її близькі родичі, з якими вона проживала. На даний час симптомів коронавірусу у них не виявлено.

Директор державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Зіновій Парамонов зауважив, що епідеміологів найбільше турбує те, що хвора жінка 8 березня відвідала церкву і треба провести «роботу зі священниками», щоб виявити людей, які були в церкві.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, ввечері 12 березня Міністерство охорони здоров’я оприлюднило інформацію про два нові випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася в Італії протягом останніх 14 днів.

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня 2020 року стало відомо, що в Україні зареєстрований перший випадок захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом. 8 березня 2020 року з’явилася інформація, що в інфекційне відділення міської лікарні поступила пацієнтка, жителька міста Овруч Житомирської області, з підозрою на коронавірус. Наступного дня заступниця мера Житомира поінформувала, що підозра на коронавірус не підтвердилися, у жінки виявили грип A (H1N1), який у народі називають «свинячим». На засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня. Пізно ввечері 11 березня Житомирська ОДА поінформувала про розпорядження голови, яким у всіх навчальних закладах області з 12 березня по 3 квітня 2020 року призупиняється навчальний процес.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус ОДА Радомишль  
Матеріали по темі