Події

​У Бердичеві взяли під варту 27-річного жителя Житомирського району, який перекидав наркотики в колонію і ховався від слідства

13 March 2020, 10:43

У Бердичеві оголосили підозру та взяли під варту 27-річного жителя Житомирського району, якого влітку минулого року впіймали під час перекидання наркотиків ув’язненим Райківської колонії. У січні 2020 молодика оголосили в розшук і 10 березня встановили місцезнаходження підозрюваного.

Про це 13 березня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді клопотання щодо застосування запобіжного заходу підозрюваному у зберіганні та збуті наркотичних засобів ув’язненим Райківської виправної колонії. За результатом розгляду ухвалою Бердичівського міськрайонного суду 11.03.2020 особі застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів із правом внесення грошової застави у розмірі 42 тис. грн», - йдеться у повідомленні прокуратури.

За версією слідства, 27-річний мешканець Житомирського району зберігав та збував наркотичні засоби у місця позбавлення волі. Зокрема, придбані наркотичні засоби фасував у пакети, додаючи для збільшення ваги ще й камінці та картоплю, щоб зручно було перекидати через високу огорожу на територію виправної колонії.

Працівники колонії у червні 2019 року затримали місцевого «наркоділка» безпосередньо на місці скоєння злочину, а наркотичні засоби вилучили (концентрат макової соломки у перерахунку на суху речовину 0,415 г, а також 4,3 г метадону та 173,2 г канабісу).

«Після повідомлення йому про підозру 24 січня 2020 року у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, збут та передача наркотичних засобів у місця позбавлення волі) чоловік був оголошений у розшук. Однак вже 10 березня місцезнаходження підозрюваного встановлено та затримано. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Бердичівський ВП. Бердичівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області розшукують чоловіка, який 11 березня 2020 втік з Бердичівського виправного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колонія наркоторгівля наркотик суд  
Матеріали по темі